Ege Postası
Geri

Turgut Özal Üniversitesi, hemşirelik bölümüne tam burslu öğrenci alacak

Başkent’te eğitim öğretim alanında yenilik çalışmalarına devam eden Turgut Özal Üniversitesi, sağlık bilimleri alanında iş garantili hemşirelik bölümüne tam burslu öğrenci alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Turgut Özal Üniversitesi...
Turgut Özal Üniversitesi, hemşirelik bölümüne tam burslu öğrenci alacak
Haberler / Güncel
27 Haziran 2013 Perşembe 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkent’te eğitim öğretim alanında yenilik çalışmalarına devam eden Turgut Özal Üniversitesi, sağlık bilimleri alanında iş garantili hemşirelik bölümüne tam burslu öğrenci alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Müzeyyen Arslan, 2013-2014 eğitim öğretim yılında tüm öğrencileri tam burslu okutacaklarını söyledi. Arslan, üniversitenin tıp fakültesinde uygulamalı eğitim imkanına da sahip olan hemşirelik okulu öğrencilerinin, modern tıbbi bilgilerin yanı sıra yeni teknolojileri de öğrenme fırsatı yakalayacaklarının altını çizdi.

Hedefini yüksek tutan adaylardan tercih beklediklerini ifade eden Öğretim Görevlisi Müzeyyen Arslan, Hemşirelik Yüksekokulu’nun, mezunlarının iş bulmada da yardımcı olduğunu söyledi. Türkiye’nin 200 bin hemşire açığı bulunduğuna işaret eden Arslan, hemşirelik mesleğinin iş garantili meslekler arasında yer aldığını vurguladı. Müzeyyen Arslan, hemşire açığının kapanması için 2017 yılına kadar bütün hemşirelik bölümlerine her yıl ortalama 13 bin öğrenci alınması gerektiğini belirtti. Arslan, şunları söyledi:

“AB ülkelerinde her 100 bin kişiye 740 hemşire bakarken, Türkiye'de rakam 130'a düşüyor. Bu açığın kapatılabilmesi için yılda 20 binin üzerinde hemşirenin istihdam edilmesi gerekiyor. Ancak Türkiye'de yetişen hemşire sayısı, mevcut ihtiyaca cevap vermekten uzak. Bu nedenle komşu ülkelerden Türkiye'ye hemşire getirilmesi yönünde bir düzenleme bile yapıldı. Öte yandan, hemşire bulamayan birçok özel sağlık kuruluşu, hemşirelik öğrencileriyle okul sıralarından sözleşme yapma yoluna gidiyor. Bu nedenle birçok üniversite mezunu iş bulmakta zorlanırken hemşirelik okuyanlar, kolayca istihdam edilebiliyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir düzenleme ile hemşirelerin üniversite mezunu olması karara bağlanmış ve bu nedenle 2012'den itibaren sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümüne öğrenci alınmamasına karar verilmişti.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası