Ege Postası
Geri

Turizmcinin TUREM endişesi

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak, 1987 yılında Balçova Özer Türk Eğitim Merkezi adıyla, turizm sektörüne kalifiyeli personel yetiştirmeyi amaçlayan Turizm Eğitim Merkezi'nin (TUREM) kapatılmamasını istedi.
Turizmcinin TUREM endişesi
Haberler / Ekonomi
1 Şubat 2016 Pazartesi 18:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı'yı Başkan Mehmet İşler, Başkan Yardımcıları, Şinasi Akçay, Timur Ömürgönülşen, Yönetim Kurulu Üyeleri Funda Gür, Didem Dirik, Özgür Ardil ve Reyhan Koç'la ziyaret etti. Ege'nin turizm sektörünün önde gelen üyeleri olarak, TUREM'in üstlendiği hayati misyona ve turistik işletmeler için taşıdığı önemi vurgulayan Mehmet İşler, "TUREM'in varlığı bu konuda bizler için büyük bir şans. Bu okuldan mezun olan, sertifikasını alan tüm gençlerimize, anında iş imkanı sağlıyoruz. Bizler ETİK Üyeleri olarak TUREM'in geleceği için gerekli tüm adımları atacağımızı sizlere söylemek istiyoruz. Maddi ya da manevi yapılması gerekilen her ne varsa, sizlerin arzu etmesi halinde yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz. Yeter ki, bunca yararı olan bir kurumun kapanmasını engelleyebilelim. İşsizliğin gittikçe arttığı İzmir'de, gençlere iş garantisi sunan bu kurumun kapanmasını doğru bulmuyoruz. Kurum binası değişebilir, bir başka yere aktarımı yapılabilir bunlara kesinlikle itirazımız olamaz. Bizlerin tek isteği TUREM okulunun kapanmamasıdır" dedi.

Kaymakam Süleyman Özçakıcı "Valilik ve Bakanlıkla gerçekleştirilen görüşmelerin ardından TUREM'in geleceği şekillenecek. Henüz net bir durum söz konusu da değil. Ama bu konuda sizlerin endişelerinizi çok iyi anladığımı bilmenizi istiyorum" dedi.

ETİK üyeleri, Kaymakam Süleyman Özçakıcı'ya gösterdiği ilgi ve duyarlılık için teşekkürlerini sundu ve plaket takdim etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası