Ege Postası
Geri

Türk Ulusu kavramı varlığımızın güvencesidir

Babaocağında uzun araç konvoyu ve coşkulu kalabalık tarafından karşılanan İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, hemşerilerine yeni anayasa çalışmaları ve gündemdeki diğer konularla ilgili bilgi verdi.
Türk Ulusu kavramı varlığımızın güvencesidir
Haberler / Yerel Politika
23 Şubat 2013 Cumartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP İlçe Başkanlığı’nda, partililerin yoğun kalabalık nedeniyle bir bölümünün salon dışından dinlemek zorunda kaldığı Güler, “Meclis’te ettiğim yemin ve sizlerin bana vermiş olduğu sorumluğun gereği olarak konuştum” dedi.

Yürütülen anayasa çalışmaları ile ülkemizin çok köklü ve tehlikeli değişikliklere götürüldüğünün altını çizen Güler, “AKP kendi vekillerinin haberdar olmadığı, siyasal birliğimizi ve ulusal bütünlüğümüzü parçalayacak politikalar yürütmektedir. Bu çalışmaları da BDP ile ortaklaşa götürmektedirler” dedi.

Bugün her etnik kökenden, çok değişik kültürden oluşan ve siyasal birliği sağlamış ulus çatısının çökertilmeye çalışıldığını ifade eden Güler; “Sayın Başbakan çıkmış Türk milliyetçiliğini ayaklarımız altına aldık diyor.Fakat Karadenizli, Egeli ya da İç Anadolulu vatandaşlarımız ne diyon sen diye soruyor” dedi.

Her bir etnik kökenin herkes için şeref olduğunu vurgulayan Güler, “hepimizin farklı kökeni vardır ve hepimiz de bununla gurur duyarız.Ancak siyasal birliğimizi sağlayacak devlet işlerinin her etnik kökene eşit mesafede olmasını sağlayacak yani devletin tüm etnik kökenlere karşı kör olduğu  bir siyasal yapıyı ayakta tutmak en başta o etnik kökenlerin garantisidir. Bugün Anadolu’da bu kadar çeşit etnik köken bunca yıldır geleneğini, kültürünü varlığını koruyabilmişse ulusal birliğimiz sayesinde korumuştur. Bu birliği sağlayan Türk Ulusu çatısı altında bir araya gelen; hepimizi işe alırken, tedavi olurken ya da mahkemede adalet beklerken hiç kimsenin kökenine, dinine, kültürüne bakmaksızın herkesi sadece yurttaş olduğu için değerlendiren ulusal vatandaşlıktır” dedi.

“Ver bana başkanlık sistemini, al sana Türk’ü sildim, al sana federasyon!”

CHP’li Güler akşam da Bergama Öğretmen Evi’nde hemşerileriyle söyleşide bir araya geldi. Bergama Öğretmen Evi’nde Ege Bölgesi’nin yöresel Halk Oyunları ekibi tarafından karşılan Güler, düzenlenecek toplantı öncesi Bergamalı yurttaşları ile birlikte sergilenen zeybek oyunun izledi. Toplantının bitmesiyle birlikte tüm katılımcılara Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye eden Güler, kitapları tek tek imzalayarak hemşerileriyle sohbet etti.

“AKP yönetimiyapılan değişikliklere kendi seçmeninin bile razı gelmeyeceğini bildiği için bu işi örtülü, gizli bir şekilde yapıyor”

Yeni Anayasa çalışmalarının bu şekilde ilerlemesi dahilinde sürecin Türkiye’ye bir yararının olmayacağını belirten Güler,“Halkın çalışmalardan haberi yok,  AKP milletvekilleri dahi o Anayasa’ya ne yazıldığından haberi yok.  Anayasa’da yapılacak değişikliklerden hiç kimsenin haberi yok” dedi. Anayasa da ki en önemli değişiklik Türk Vatandaşı kavramını silinmesi olduğunu belirten Güler, “Bundan sonra biz Türk vatandaşı olamayacakmışız, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı diye bir şeyden söz ediyorlar. Yani Türk Ulusu kalmıyor, Türk adını Anayasa’dan siliyorlar. Bizler buna şiddetle karşı çıkıyoruz, canım istedi ben Türk sözcüğünü siliyorum diyemezsin. Herkesten önce bu çalışmalara AKP’ye oy vermiş seçmen razı gelmez. AKP yönetimi kendi seçmeninin bile razı gelmeyeceğini bildiği için bu işi örtülü, gizli bir şekilde yapıyor. Bizlerde CHP Milletvekilleri olarak Türkiye’nin farklı yerlerine dağılarak AKP’nin Anayasa’da yapmak istediği değişikliği anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“AKP niye bu kadar olmaza evet diyor çünkü başbakan devlet başkanlığı sistemi istiyor”

Anayasa’da yapılmak istenen ikinci büyük değişiklik federasyona gidilmek istenmesi olduğunu söyleyen Güler, “Abdullah Öcalan’la görüşmenin şartı Anayasa.  Abdullah Öcalan ‘Türk Vatandaşlığı’nı Anayasa’dan siliniz’ diyor. Başbakanda bu durumu kabul etmiş durumda. BDP’nin diğer bir talebi federasyon, demokratik özerklik AKP yönetimi buna da evet demiş görünüyor. Türkçe’nin yanında Kürtçe resmi dil olsun buna da evet demiş görünüyorlar. Peki AKP niye bu kadar olmaza evet diyor çünkü başbakan devlet başkanlığı sistemi istiyor ve BDP tarafı da bunu kabul etmiş durumda.  Yani özetle AKP Türk lafını silecekBDP’lilerin desteğini alacak ve başkanlık sistemini getirecek. Biz bu anlaşmayı gayrı meşru görüyoruz, kabul edilmez görüyoruz. Anayasa’dan bu saydıklarımızla birlikte Atatürk Milliyetçiliği, Atatürk İlke ve Devrimleri siliniyor. Yeni Anayasa süreci ver bana başkanlık sistemini, al sana Türk’ü sildim, al sana federasyon noktasına gelmiştir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası