Ege Postası
Geri

Türk Yıldızları, Kültür Başkenti semalarını renklendirdi

Dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotim grubu olan Türk yıldızlar, bu yıl planladığı gösterilerin ilkini Eskişehir’de gerçekleştirdi. 2013 yılı içerisinde 21 defa göğe ay yıldız çizecek olan Türk Yıldızları,...
Türk Yıldızları, Kültür Başkenti semalarını renklendirdi
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2013 Pazar 21:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotim grubu olan Türk yıldızlar, bu yıl planladığı gösterilerin ilkini Eskişehir’de gerçekleştirdi. 2013 yılı içerisinde 21 defa göğe ay yıldız çizecek olan Türk Yıldızları, ilk ay yıldızı Eskişehir’de göklere çizdi. Binlerce Eskişehirlinin katılımıyla gerçekleşen gösteriler izleyicilerden tam not aldı.

Türk Yıldızları Türkiye’yi temsil etmek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tanıtmak, disiplin ve etkinliğini anlatmak, gençlere havacılığı sevdirmeyi amaçlayan Türk Yıldızları, halihazırda dünyada NF-5 tipi 8 adet süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotim olarak biliniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan akrobasi timi Türk Yıldızları, bu yıl yurt içi ve dışında planlanmış 21 gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Türk Yıldızları, bu yıl ilk gösterisini Eskişehir 1. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda yaptı. 1. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümü ve Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle Türk Yıldızları gösterilerini sundu.

Binlerce Eskişehirli vatandaşın katıldığı gösterilerde önce paraşütle atlayan askerler, Türk bayrağı ve Atatürk posterlerini göklerde dalgalandırdı. Ayrıca paraşütçüler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı flamaları, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan bayraklarıyla atlayış gerçekleştirdi. Vatandaşların ilgiyle izlediği gösterilerde F-16 uçağı olan Solo Türk’ün hava yaptığı akrobasi gösterileri büyük beğeni topladı.

Daha sonra havalanan Türk Yıldızları, yaptıkları birbirinden zor hareketlerle izleyenlerin beğenisini kazandı. Türk yıldızlarının havada çizdikleri kalp şekli izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösteriye, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı katıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası