Ege Postası
Geri

Yaralıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: İnsanda biraz ahlak olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs’taki olaylarda yaralanan Dilan Alp adlı öğrenciyi hastanede ziyaret etti. Başbakan’ın CHP’yi suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, “İnsanda biraz ahlak olur. CHP’nin gazı varmış....
Yaralıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: İnsanda biraz ahlak olur
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2013 Pazar 19:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs’taki olaylarda yaralanan Dilan Alp adlı öğrenciyi hastanede ziyaret etti. Başbakan’ın CHP’yi suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, “İnsanda biraz ahlak olur. CHP’nin gazı varmış. Bunlarda akıl yok galiba.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, özel bir hastanede tedavi altında olan yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Hastaları göremedim. Aileleriyle konuştum, bilgi aldım. Sağlık durumları iyiye gidiyor. Yarın belki yoğun bakımdan çıkabileceklerini söylediler. İkisine de şifalar diliyorum. İnşallah bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar.” dedi.

Yaralıların, hak etmedikleri bir şiddeti gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan’a örnek olsun. Görsün bu tabloyu. İnsanlar bayramlarını kutlamak istiyorlar. Anayasal hakları bu. Bayram kutlamak yasalarla yurttaşlara tanınmış bir haktır. Siz anayasayı ve yasayı bir tarafa atıyorsunuz ‘neden bayramınızı kutluyorsunuz’ diye insanlara biber gazı, şiddet uygulayarak zulmediyorsunuz. Demokraside bunlar olmaz.” diye konuştu.

Olaylar nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın, partisini suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İnsanda biraz ahlak olur. Ne yaptı CH? CHP’nin gazı varmış. Yani akıl fikir bunlarda akıl yok galiba. Ne olduğunu mu bilmiyor bunla? Valiye talimat veriyor ‘şiddet uygula’ diyor. 17 yaşındaki bir kız çocuğu ne şiddet uygulayacak. 17 yaşındaki bir kız çocuğunun üzerine yüzlerce polisi salmak demokrasi m? Sayın Başbakan'a bir tavsiyem var. AİHM’nin 1 Mayıs bahar bayramında uygulanan şiddet dolayısıyla verdiği bir karar var. Önce o kararı bulup okusun. Okuduktan sonra aynanın karşısına geçsin yüzü kızarıyor mu kızarmıyor mu'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası