Ege Postası
Geri

Türk doktorlardan Uganda'da iftar

Malatya Sağlıkçılar Derneğinin (SADER), Uganda'da kurulan iftar çadırında bin 500 kişiye iftar verdi.SADER Başkanı Necmeddin Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Fedarasyonu üyesi olarak aktif faaliyetler...
Türk doktorlardan Uganda'da iftar
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 02:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Sağlıkçılar Derneğinin (SADER), Uganda'da kurulan iftar çadırında bin 500 kişiye iftar verdi.

SADER Başkanı Necmeddin Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Fedarasyonu üyesi olarak aktif faaliyetler yürüten SADER'in daha önce sağlık taraması yapmak amacıyla Uganda'ya hekimler gönderdiğini hatırlattı.

Uganda'da 15 gün süreyle sağlık taraması yapan hekimlerin güzel dostluklar kurduğunu, insanları tedavi ettiklerini belirten Gürbüz, dernek üyeleri ve Türk okullarının katkılarıyla Ramazan ayı dolayısıyla da 6 gün boyunca Uganda'nın en büyük ikinci şehri olan Jinja'da bin 500 insana sıcak yemek verildiğini ifade etti.

Bir taraftan komşu ülkelerden Malatya'ya, Türkiye'ye gelen insanların yaralarını sarmak için gayret sarf edilirken, diğer taraftan da dünyanın dört bir tarafından yükselen çığlıklara kulak vermek durumunda olduklarını aktaran Gürbüz, "Bu kapsamda, Uganda'da açılan Türk okulları ile Afrika ülkesi Uganda'nın Jinja şehrinde üyelerimizin katkılarıyla 6 gün boyunca bin 500 kişiye iftar verildi. Bu şekilde, yılda bir kez et yiyemeyen insanlara sıcak yemek vermenin hazzını yaşadık. Gönül isterdi ki bütün dünyada aç olan insanlara el uzatalım ancak imkanlar ölçüsünde, gücümüzün yettiği ölçüde katkıda bulunabiliyoruz. Dünyanın değişik yerlerinde insanlar sıkıntı çekmektedir. Hamdolsun Türkiye'de şu gök kubbenin altında sıhhatli iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası