Ege Postası
Geri

Türk işadamlarına Benin’de yoğun ilgi

Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD), Afrika‘da yeni yatırımlar yapmak, ortaklar bulmak için Benin‘e gitti.Heyet, ilk olarak Cumhurbaşkanı Thomas Yayi Boni ile makamında görüştü.Ziyaretten memnun olan Thomas Yayi Boni, ükesinde...
Türk işadamlarına Benin’de yoğun ilgi
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD), Afrika‘da yeni yatırımlar yapmak, ortaklar bulmak için Benin‘e gitti.


Heyet, ilk olarak Cumhurbaşkanı Thomas Yayi Boni ile makamında görüştü.


Ziyaretten memnun olan Thomas Yayi Boni, ükesinde inşaat, enerji, turizm, tekstil gibi alanlarda yatırım yapılabileceğini belirtti. Boni, “Benin’in anahtarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdim.” dedi.

Boni, MNG Holding’in ülkesinde baraj inşaatı yapacağını aktardı; Türkiye’den şirketleri yatırıma davet etti. Boni, “Siz yeter ki proje hazırlayın gelin biz her türlü katkıyı sunmaya açığız. Sizden bir girişimci Benin’e yatırım için gelirse ardından diğerlerinin geleceği kanısındayım.” dedi. Görüşmede ANKİSAD heyeti Benin Cumhurbaşkanı Thomas Yayi Boni’ye hatıra plaketi takdim etti.

BENİN ZİYARETLERİ

Dernek üyeleri, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Temasları dahilinde Enerji Bakanlığı‘nı ziyaret eden heyetin onuruna yemek verildi. Ardından Yatırım Bakanı ile bir araya gelen şirket temsilcileri, Benin’de hangi alanlarda yatırım yapılacağına dair brifing aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası