Ege Postası
Geri

Türk müşteriye 'Almanca bilmiyor' diye taksitle satış yapmadılar

Almanya’nın en büyük sanal ve perakende satış zincirlerinden Cyberport’un başkent Berlin’deki mağazasında taksitle alışveriş yapmak isteyen bir Türk vatandaşı, satış görevlisinin “Almanca bilmediğiniz için size taksitle ürün veremeyiz.”...
Türk müşteriye 'Almanca bilmiyor' diye taksitle satış yapmadılar
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın en büyük sanal ve perakende satış zincirlerinden Cyberport’un başkent Berlin’deki mağazasında taksitle alışveriş yapmak isteyen bir Türk vatandaşı, satış görevlisinin “Almanca bilmediğiniz için size taksitle ürün veremeyiz.” şeklindeki ret cevabıyla şaşkına döndü.

Yirmi yıla yakın süredir Almanya’da yaşayan Türk, Cyberpot mağazasında, kendisine Almanca bilgisi hakkında sorguya çekilmiş gibi hissettiğini belirterek, “Taksitle bilgisayar Almak için noterden yeminli tercüman da getirmemiz gerekiyor'” diye konuştu.

Adının yayınlanmasını istemeyen Türk müşteri, “Oğlumla birlikte sadece bilgisayar almak niyetiyle gittiğimiz bu mağazada, taksitle alışveriş yapma isteğimizin, Almanca bilmediğimiz ileri sürülerek reddedilmesi son derece onur kırıcı. Bize yapılan muameleyi insanlık dışı buluyorum.” diye konuştu.

Oğlunun mağaza yöneticisiyle görüştüğünü belirten Türk vatandaşı, "Çalıştıkları bankanın daha önce yaşanan sorunlardan dolayı, Almanca bilmeyenlere taksitli satış yapmamayı tavsiye ettiğini söyledi. Almanca bilmeyen müşterilerin yanlarında tercüman olsa da kendilerine doğru mu yanlış mı tercüme edildiğini bilemeyeceklerini ve bu nedenle böyle davranmak zorunda olduklarını belirtti.”

Oğlunun yeterli seviyede Almanca konuştuğunu belirten müşteri, “Mağaza şefine oğlumun sözleşmeyi doğru tercüme edebileceğini ve çeviride sıkıntı yaşanmayacağını söylediğim halde geri atmadı.” dedi.

Mağazanın müşteri hizmetleri yetkilisi ise satış görevlilerinin inisiyatif kullanabileceğini belirterek, "Taksitle satışı ister yapar, istemezse yapmaz." cevabını verdi.

Bütün bu yaşananlar nedeniyle mağdur ve rencide olduklarını belirten Türk müşteri, meseleyi takip edeceğini ve Cyberport’ta yaşadıkları ayrımcı muamelenin hukuki müeyyidesini takip edeceği ifade etti. Müşteri, ayrıca söz konusu mağazanın kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmasını beklediğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası