Ege Postası
Geri

Türk yapı sektörünü, İzmir'de buluşturan fuar

21. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, yeni fuar alanı Fuar İzmir'de kapılarını açtı. 350'yi aşkın katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi, yaklaşık 30 bin ziyaretçisiyle 21 yıldır, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin en büyük fuarı olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı İzmir'de sektördeki en son teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergileniyor. Fuar, 8 Kasım Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.
Türk yapı sektörünü, İzmir'de buluşturan fuar
Haberler / Ekonomi
5 Kasım 2015 Perşembe 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, yapı malzemeleri sektörünün en yeni ürün ve hizmetlerin sergilendiği Yapı Fuarı- Turkeybuild İzmir'in yapı sektörüne sinerji kattığını söyledi. Fuarın, Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki sektör temsilcilerini bir araya getiren yılın en önemli buluşmalarından biri olduğunu belirten Başer, “Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, sektörün bölgedeki yatırımları ve potansiyel iş hacmi açısından büyük önem taşıyor. 21 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz ve her geçen yıl büyüyen, gelişen fuar bu yıl da bölge yapı profesyonellerini bir araya getirerek yeni iş, işbirlikleri ve satın almalar fırsat yaratacak" dedi.



YEM Fuarcılık'ın Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir ile destek verdiği bölgenin yapı malzemesi pazar büyüklüğünün 2014 yılı itibariyle 5,4 milyar dolar olduğunu belirten Başer, “Bölgedeki bu pazar büyüklüğü 2014 rakamlarıyla 52,1 milyar dolar olan Türkiye yapı malzemeleri pazarının yüzde 10'unu oluşturuyor. 2014 yılında, 118 bin 375 adet konut ruhsatıyla Türkiye geneline göre yüzde 11,7'lik paya, konut dışı bina yatırımlarında ise 4 bin 170 adet ruhsatla, Türkiye genelinde yüzde 18,86'lık paya sahip olan İzmir ve bölgesi, sektörün büyümesinde önemli pay sahibidir" diye konuştu.

Fuara ulaşmak isteyen ziyaretçiler için üç ayrı noktadan ücretsiz servis imkanı sağlanıyor. 9 Eylül Kapısı Kültürpark, İnşaat Çarşısı Önü, Optimum Outlet (ESBAŞ Metro Durağı) noktalarından belirlenen saatlerde fuara ulaşım sağlanacak. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası