Ege Postası
Geri

Türkçenin çocuklarına Erzincan’da coşkulu karşılama

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Erzincan’a gelen dünya çocukları kentte coşku ile karşılandı. Araç konvoyuyla şehir turu atan çocuklar Erzincan Belediyesi önünde mehter takımı, il protokolü ve vatandaşlar tarafından...
Türkçenin çocuklarına Erzincan’da coşkulu karşılama
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Erzincan’a gelen dünya çocukları kentte coşku ile karşılandı. Araç konvoyuyla şehir turu atan çocuklar Erzincan Belediyesi önünde mehter takımı, il protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır tarafından çiçeklerle karşılanan çocuklar daha sonra; Vali Akdemir, Belediye Başkanı Çakır ve il protokolü ile birlikte kortej oluşturup mehter marşları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Erzincan’la ilgili düşüncelerini dünya çocukları şöyle açıkladı: “Biz çok heyecanlıyız. İnsanlar çok güzeller. Çok sıcaklar. Türkiye’yi çok seviyorum. Erzincan insanları çok güzel. Buraları çok seviyorum. Erzincan’ı çok seviyorum, çok beğendim. Senagal’den geldim. Türkiye’yi ve Erzincan’ı çok beğendim. Kırgızistan’dan geldim. Çok güzel çok sıcak karşılandık. Teşekkür ediyorum. Erzincan'da '40 yaşındasın' şiirini okuyacağım. Almanya’dan geliyoruz. Erzincan’ı çok seviyoruz. Halk oyunları gösterisi yapacağız.” açıklamasında bulundu.

VALİ AKDEMİR: 3 AYDIR BUGÜNE HAZIRLANIYORUZ

Kortejde çocuklarla birlikte yürüyen Vali Abdurrahman Akdemir de, çok güzel bir organizasyon olacağını belirterek; “Bildiğiniz gibi Türkçe Olimpiyatları Türkiye’de 11 yıldır yapılıyor. Biz de ilk defa Erzincan olarak Türkçe Olimpiyatları'nı Erzincan'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 3 aydır arkadaşlarımız çalışıyor. Gerçekten ilde büyük bir heyecan var. İnşallah misafirlerimize iyi bir ev sahipliği yaparız. Erzincan'da farklı bir heyecan farklı bir hava olsun farklı bir atmosfer olsun. Vatandaşlarımızla bunu paylaşmak istiyoruz. Erzincan da bu anlamda ciddi bir heyecan var. Sizlerde vatandaşın yoğun ilgisini görüyorsunuz. İnşallah iyi bir gün olacak.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası