Ege Postası
Geri

Uyuşturucu ve madde bağımlılığa karşı atölye çalışması düzenleniyor

Batman Belediyesi SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi halkevlerinde uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusunda çocuklar, gençler ve ebeveynlere yönelik atölye çalışmaları düzenliyor.     Çocuklar, gençler...
Uyuşturucu ve madde bağımlılığa karşı atölye çalışması düzenleniyor
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batman Belediyesi SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi halkevlerinde uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusunda çocuklar, gençler ve ebeveynlere yönelik atölye çalışmaları düzenliyor.

    Çocuklar, gençler ve ebeveynlere yönelik uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla yeni bir çalışma başlatan Batman Belediyesi ilk atölye zemin çalışmasını Musa Anter Halkevi'nde başlattı.

    Çocuklar, gençler ve ebeveynlerinin katıldığı Musa Anter halkevindeki buluşmada konuşan SELİS çalışanı Sosyolog Rana Şeker, Batman Belediyesi'nin 4 halkevinde uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusunda yeni bir proje başlattığını belirterek, bu ilk buluşmanın uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yapılacak olan atölye çalışmasının ön zemin hazırlığı olduğunu söyledi.

    Çocuklar, gençler ve ebeveynlere dönük ileride ayrı ayrı seminerler, atölye çalışmaları yapılacağını ifade eden Şeker, bu konuda Batman Belediyesi Sağlık Merkezi olmak üzere ve bu alanda çalışma yürüten diğer kurumlardan da destek alacaklarını söyledi.

    ÇOCUK VE GENÇLERİN DAHİL EDİLMEDİĞİ POLİTİKALARIN BAŞARI ŞANSI YOKTUR

    Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının bugünün ve geleceğin en büyük problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Şeker, “Son zamanlarda yükselen şiddet ve madde konusuna dair tartışmalar yapılıyor. Konuyla dair bugüne kadar pek çok açıklama yapıldı, görüşler tartışıldı, etkinlikler düzenlendi. Ancak hala sonuç alıcı ve etkin bir konumda değiliz. Çok daha ciddi, kapsamlı, sorunu derinlikli ele alan, bütün boyutlarıyla inceleyen ve bu sorunun somut olarak ele alıp çözümleyebilen çalışmalara ihtiyacımız var." dedi.

    Çocukların, gençlerin görüşleri dikkate alınmadan üretilen politikaların başarı şansının olmadığını ileri süren Şeker, konuşmasında şunları dile getirdi: "Tüm meselelerde olduğu gibi bu meselede de sorunu çözmek istiyorsak öncelikle sorunun doğrudan özneleriyle tartışarak, çalışarak çözebiliriz. Çocukların, gençlerin görüşleri dikkate alınmadan üretilen politikaların başarı şansı yoktur, karşılığı da olmayacaktır. Yapacağımız bu çalışmada herkesin katkısını önemsiyoruz. Özellikle kurumlarımızın bize bu alanda sunacağı katkı, öneri, katılımını bekliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası