Ege Postası
Geri

Türkiye – Kore İş Forumunda dostluk rüzgarları esti

Korea CEO Summit, Kore - Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA) ile Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD)’ın ortaklaşa düzenlediği Türkiye – Kore İş Forumu yapıldı. PASİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen foruma;...
Türkiye – Kore İş Forumunda dostluk rüzgarları esti
Haberler / Ekonomi
2 Temmuz 2013 Salı 17:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Korea CEO Summit, Kore - Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA) ile Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD)’ın ortaklaşa düzenlediği Türkiye – Kore İş Forumu yapıldı.

PASİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen foruma; Kore CEO Summit Yönetim Kurulu Başkanı Park Bong Kyu, Eski Savunma Bakanı Kim Tae Yong, Uluslararası Kültür Sanat Federasyonu Başkanı Lee Song Rim Nambuk, Kwangju Bilgi Kültür İşleri Destekleme Kurumu Müdürü Kim Yong Kwan, Milli Savunma Eski Bakanı Nevzat Ayaz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, Maldivler Fahri Konsolosu Nihat Boytüzün, KOTUBA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Seul Uluslararası Rainbow Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Sağlam, PASİAD Genel Sekreteri Ersin Karaoğlan, Kore’nin önde gelen şirketlerinin CEO’ları ve Türk işadamları katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan Kore CEO Summit Yönetim Kurulu Başkanı Park Bong Kyu, şehir planlamalarındaki, kültürel alanlardaki ve iş görüşmelerindeki inovasyon yöntemlerinin önemine vurgu yaptı. Kyu, “Bu yıl iki ülke ilişkilerinin başlamasının 56.yılı ilişkilerde iki temel faktör Kore savaşı ve 2002 Dünya Kupası'dır. Ancak yine de iki ülke ilişkileri çok zayıf. Bugün burada küçük bir adım daha atıyoruz. Ancak ileride serbest ticaret anlaşması imzalanmasıyla ilişkilerimiz çok daha büyük ivme kazanacaktır.” dedi.

A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş ise 3 yıl yaşadığı Kore’den çok etkilendiği itiraf etti. Güneş, “Kültür sanat ve iş hayatında her şeyin insan için. İnsan için gerekli saygıyı Kore’de gördüm.” dedi.

Son dönemde iki ülke arasında çeşitli alanlarda ilişkilerin arttığını örnekleriyle anlatan başarılı futbol adamı, dostlukların arması için destek olmaya devam edeceğini belirterek “ Türkiye –Kore arasında mesafe uzak olmasına rağmen dostluklar sayesinde bu uzaklık ortadan kalkıyor. Esasen insanların dilleri, dinleri, ırkları ne olursa olsun birbirlerine sevgileri, saygıları çok önemli ben Uzakdoğu’da bunu öğrendim.” diye konuştu.

Milli Savunma Eski Bakanı Nevzat Ayaz ise konuşmasında Kore savaşında Türk askerinin gösterdiği kahramanlıkları anlattı. Ayaz, Kore savaşındaki yararlılıkları sayesinde bir felaketten büyük bir dostluk çıktığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Koreli CEO’lar şirketlerinin çevreye duyarlı projelerinin sunumunu yaptı. Forumda sunum yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in ‘Çevreye Duyarlı Belediyecilik Anlayışı’ başlıklı sunumu katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Forumun sonunda KOTUBA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eşref Sağlam ve PASİAD Genel Sekreteri Ersin Karaoğlan, Koreli CEO’lara çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası