Ege Postası
Geri

Türkiye'den gelen ilk hac kafilesi Medine'de törenle karşılandı

2013 yılı hac dönemi için Suudi Arabistan'a gelen ilk Türk hac kafilesi, Medine'ye vardı. Ağrı, Erzurum -1 ve Erzurum–2 kafileleri ile gelen 380 kişilik grup, Medine'de Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Din Hizmetleri Ataşesi...
Türkiye'den gelen ilk hac kafilesi Medine'de törenle karşılandı
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2013 yılı hac dönemi için Suudi Arabistan'a gelen ilk Türk hac kafilesi, Medine'ye vardı. Ağrı, Erzurum -1 ve Erzurum–2 kafileleri ile gelen 380 kişilik grup, Medine'de Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı, Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Medine Ekip Başkanı Nevzat Ünal ve Çelebi Akyurt tarafından karşılandı.

8 gün Medine’de kalacak Hac kafilesiyle tek tek ilgilenen Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, "Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu olarak 2013 yılı Hac döneminde meydana gelebilecek aksaklıkları aza indirebilmek, daha önce yaşanmış aksaklıkların tekrar yaşanmaması için bir dizi çalışmalar yaptık. İlgili kuruluşlarla birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Hacı adaylarımızdan Suudi Arabistan makamları ve yetkili mercilerimizce duyurulan kural, kaide ve uyarılara uymalarını bekliyoruz." dedi. Ayrıca Özer, tüm hacı kafilesinin hac ve umrelerini tebrik etti.

Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı ise " Hac dönemine ait bazı kurallar ve karşılaşılan zorluklara ilişkin olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli çalışmaları yapmaktadır. Tüm ekip olarak çalışmalarımız başarıyla devam etmektedir." dedi.

Medine Ekip Başkanı Nevzat Ünal, "İlk gelen kafilemizi karşılamaktan büyük mutluluk duyduk. Medine'de tüm hizmete hazırız." diye konuştu.

Karşılama töreninde ilk gelen hac kafilesine gül, hurma, Arap kahvesi ve meyve suyu ikram edildi. Karşılama töreninde duygulu anlar yaşandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası