Ege Postası
Geri

Türkiye'nin ressamları Torbalı'da buluştu

Uluslararası Suluboya Derneği ‘Suyun Büyüsü’ adlı resim sergisini Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde açtı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Sanatçılar kentsel gelişimin gerçek öncüleridir”
Türkiye'nin ressamları Torbalı'da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2017 Salı 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uluslararası Suluboya Derneğince  İzmir’in Torbalı ilçesinde  ‘suyun büyüsü’  adlı resim sergisi açıldı. 55 ressamın suluboya tablo çalışmalarının yer aldığı sergiyi ilçe halkı ve sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Torbalı Belediye Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile ilçe protokolü gerçekleştirdi.  Uluslararası Suluboya Derneği’nin Başkanı Atanur Doğan, açılış öncesinde Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e  özel suluboya çalışmalarının bulunduğu bir katalog hediye etti.  Profesyonel ve amatör çok sayıda ressamın katıldığı bir kokteyl ile açılan sergi 15 gün boyunca Belediye Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açık kalacak. Sergide Uluslararası Suluboya Derneği üyelerinden oluşan toplam 55 ressamın suluboya tablo çalışmaları bulunuyor. Dileyen sanatseverler sergideki eserleri satın alabilecek.

BAŞKAN GÖRMEZ, “SANATÇILAR KENTÇİLİK BİLİNCİNİN ÖNCÜLERİDİR”

Sergiye katılan ressamlara birer adet katılım belgesi takdim eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,”Yaşadığınız, yönettiğiniz, her şeyinden sorumlu olduğunuz bir şehirde eğer hedefiniz gerçekten ‘değişimse’ rehberiniz mutlaka sanattır ve onun en büyük değeri olan estetiktir” dedi.

“Sanat dalları ne olursa olsun, bütün sanatçılar belki farkında bile olmadan belediye başkanlarının birer rehberi, danışmanı, sosyal  bilimcisi, mimarı gibidirler” diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü “Sanatçılarımız tarafından çizilen, resm edilen, fırça vurulan her eser belli bir uygarlığın, kültürel birikimin eseridir ve oldukça değerlidir.  Özellikle kent mimarisinde, kentlilik bilincinin oluşmasında sosyal, çevrenin, doğal yaşamın korunmasında, kültürel yaşam kalitesinin artmasında, resim, tiyatro, müzik ve edebiyat gibi çeşitli sanat dallarının öncülük yaptığını söyleyebiliriz.  Dün olduğu gibi bugünde sanat sadece hayatımıza estetik katmıyor. Sosyal ilişkilerimizi belirliyor, çoğu eserler bizi ön yargılardan da kurtarıyor. Çünkü sanatın dili evrenseldir ve insan aklının ortak ürünüdür. Çoğu konularda da ön yargılardan arındırılmıştır. Bilgisayarlar, sosyal medya tarafından her gün biraz daha kuşatılan ve bana göre yalnızlaşan gençlere psiko-sosyal sorunlara çözüm olabilecek alanlardan biride kuşkusuz sanattır. Bu alanı boş bırakmamaya özen gösteriyorum.  Bir tablodan, fotoğraftan, resimden, tiyatro oyunundan, ya da şarkı sözünden, senfoniden daha güçlü bir ifade biçim olabilir mi'” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası