Ege Postası
Geri

Türkiye yine dışlandı mı'

Suriye krizinin başladığı günden bu yana aktif rol oynamaya çalışan Türkiye, suların ısınmaya başlaması ile birlikte yine dışlandığı akla geldi. Askeri harekata hazırlanan ABD Başkanı Obama İngiltere Başbakanı ile görüştü. Ancak Suriye ile en büyük sınır komşusunun Başbakanı Erdoğan ile henüz görüşmedi.
Türkiye yine dışlandı mı'
Haberler / Güncel
28 Ağustos 2013 Çarşamba 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL- Krizin başladığı günden bu yana Suriye üzerinde aktif bir rol üstlenmek istenen Türkiye, olayların sıçrama göstermesi ile birlikte yine arka plana atılıyor. Şam'ın banliyösü Gana'da kimsayal silah kullanılması ile birlikte tatilini yarıda kesen ABD Başkanı Barrack Obama kararın verdi. Suriye'ye karşı sınırlı bir askeri harekat yapılacak. Bu konuda İngiltere Başbakanı ile görüşen Barrack Obama krizin başlangıcından bu yana Suriye üzerinde aktif rol oynamak isteyen Başbakan Erdoğan ile görüşmedi.
Dün Rize'de bulunan Başbakan Erdoğan herhangi bir miting yapmadı. DHA'nın geçtiği habere göre Erdoğan dün İngiltere Başbakanı David Cameron ve Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile telefonda görüştü.
 OBAMA İLE GÖRÜŞTÜ YIĞINAĞA BAŞLADI 
Öte yandan Barrack Obama'nın İngiliz Başbakan'ı David Cameron ile görüşme yapmasından sonra İngiliz nakliye uçaklarının Güney Kıbrıs'ta bulunan Agratur hava üssüne yığınak yapmaya başladıkları ajanslara haber olarak düşmeye başladı. 
 Suriye ile en uzun kara sınırına sahip ülke olan ve İncirlik ve İzmir Çiğli askeri üssünü kullanma imkanı bulunan ABD'nin Başkanı Obama'nın askeri operasyona bir-iki gün kala henüz Erdoğan ile Suriye görüşmesi yapmaması Türkiye'nin şu anda siyaseten Suriye operasyonunda dışlandığı sonucunu akla getiriyor. 
 Başbakan Erdoğan'ın 'Mısır'daki askeri darbenin arkasında İsrail var' açıklaması ve Beyaz Saray'ın bu açıklamayı kınaması ile birlikte Amerika ile Türkiye arasında esmeye başlayan soğuk rüzgarların şiddetinin biraz daha arttığı hissediliyor. 
 Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 3 yıldır Türkiye'yi olası Suriye'ye karşı yapılacak kara harekatına askeri ve siyasi olarak hazırladığı biliniyor. 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bir proje olarak ağırlığını koyması ile AK Parti'nin uluslarararası siyasi söylemini Suriye'nin yeniden yaratılması üzerine inşaa etmesi ve gelinen aşama arasındaki çelişki Başbakan Erdoğan açısından sineye çekilecek bir ayrıntı gibi görülmüyor.
RADİKAL İSLAMCI GRUPLARIN VURULMASI RAHATLATIR
Stratejik araştırma ve değerlendirmeler yapan S Bilişim'in son raporuna göre ise Ortadoğuda içinden çıkılmaz bu durum Suriye’de Esad vurulurken en az onun kadar suçlu konumda radikal İslamcı örgütlenmelerin de vurulmasından geçiyor. Bu yolla, İran’ın uluslararası toplumda kalma ihtimali kuvvetlenir. Sünni-Şii eksenleşmesi, ürettikleri şiddet karşısında yaptırımda eşitlenir. Rusya ve Çin’in BMGK zemininin kırılmasından kaynaklanan hasarı tolore etmesi sağlanır. Türkiye ve İsrail’in çekinceleri azaltılır. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası