Ege Postası
Geri

Türkiye’nin en genç belediye başkanları

Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlara göre; Zeynep Çelik Kalkım'da, Lal Denizli Çeşme'de, Eren Ali Bingöl Tuzla'da, Tamer Mandalinci Bodrum'da, Utku Caner Çaykara Avcılar'da, Özkan Çetinkaya Karabük'te Türkiye'nin Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından oldu.
Türkiye’nin en genç belediye başkanları
Haberler / Politika
2 Nisan 2024 Salı 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İşte Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlara göre en genç Belediye Başkanları;

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ KADIN BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP ÇELİK

Yenice'nin tanınmış iş insanlarından Mehmet Çelik'in kızı olan 22 yaşındaki Zeynep Çelik, Mahalli İdareler Seçimlerine bağımsız olarak girdi. Seçimde zafer kazanan Zeynep Çelik, resmi olmayan sonuçlara göre Kalkım Beldesinin Belediye Başkanı oldu. Bu neticeyle Çelik, Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı olma ünvanını kazandı.

5 yıl boyunca Kalkım Beldesine Belediye Başkanı olacak olan Zeynep Çelik, "Hep birlikte çabalarımız ve dualarımız ile çıkmış olduğumuz bu hizmet yolunda desteklerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Kalkım'a yakışır hizmeti getirmeyi, halkımıza değer vermeyi önümüzdeki 5 yılın her gününde kendime borç bilerek sizlere layık olacağım. Bu başarı hepimizin" dedi.

LAL DENİZLİ, İZMİR ÇEŞME'NİN İLK KADIN BAŞKANI

Ünlü teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı 1991 doğımlu Lâl Denizli, CHP'den aday olduğu Çeşme'de seçimi kazandı. Lâl Denizli, kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 53,74'ünü alarak Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Lâl Denizli yaptığı açıklamada, "Teşekkürler Çeşme! Çeşme halkının teveccühü ile, önümüzdeki beş yıl boyunca büyük bir onur ve gururla Çeşme’ye Başkanlık yapacağım. Bana Çeşme’nin ilk kadın Belediye Başkanı olma mutluluğunu yaşatan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe tüm yurttaşlarımıza hizmet edecek, sizlerin refahı için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

EREN ALİ BİNGÖL DE EN GENÇ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN OLDU

1993 doğumlu Eren Ali Bingöl, CHP'de Tuzla Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Bingöl, kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili rakibi Şadi Yazıcı'yı geride bırakarak yarışın kazananı oldu. 31 yaşındaki Bingöl, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı.

30 YAŞINDAKİ BODRUM ADAYI SEÇİMİ ÖNDE GÖTÜRÜYOR

1994 doğumlu Tamer Mandalinci, CHP'nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Genç aday, resmi olmayan sonuçlara göre Bodrum'da oyların yüzde 57'sini alarak belediye başkanı seçildi. 30 yaşındaki Mandalinci, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı.

AVCILAR'DA DA GENÇ ADAY

İstanbul'un Avcılar ilçesinde de 1991 yılında doğan, Utku Caner Çaykara resmi olmayan sonuçlara göre sayılan oyların yüzde 53.23'ünü alarak belediye başkanı seçildi.

KARABÜK'ÜN 36 YAŞINDAKİ BAŞKANI ÇETİNKAYA

AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Özkan Çetinkaya, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanı oldu. 36 yaşındaki Çetinkaya, yaptığı açıklamada başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade ederek, Karabük halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti.

5 yıllık görev süresinde vadetmiş olduğu projelerini hayata geçirmek için çalışacağını aktaran Çetinkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle aday gösterildikten sonra sahaya inerek başarılı bir seçim süreci geçirdik. Bu noktada inşallah bu yolun sonunda güzel bir hizmet serüveni olacak. Seçim sürecinde vadetmiş olduğumuz projelerimizi inşallah ilk 5 yıllık görev süremizde hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı göstereceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası