Ege Postası
Geri

Türkmen krizine örgüt el koydu

AK Parti tarafından yönetilen Kemalpaşa’da başkan yardımcılığı görevinden istifa eden ve CHP’ye geçip belediye başkan aday aday olacağı konuşulan Mehmet Türkmen isminin Kemalpaşa örgütünde yarattığı krize önce ilçe başkanı Mehmet Ayçil el koydu. Rahatsızlık sürünce devreye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel girdi. Başvuru yapacağı konuşulan Mehmet Türkmen ise sorulara yanıt vermemeyi tercih etti. Önce ilçe başkanı, ardından il başkanı devreye girdi
Türkmen krizine örgüt el koydu
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2018 Salı 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun başkan yardımcılığı görevinden istifa eden ve CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile görüşen Mehmet Türkmen’in olası CHP Kemalpaşa aday adaylığı talebi parti örgütünde rahatsızlık yarattı.

Parti içinden 12 belediye başkan aday adayı bulunan CHP Kemalpaşa’da ilçe başkanı Mehmet Ayçil, Türkmen’in kendisiyle görüştüğünü doğrulamıştı. Görüştüğünü kabul etmeyen sadece meclis toplantısında merhabalaştığını söyleyen Mehmet Türkmen’in ise çevresine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini taziye için (Türkmen geçtiğimiz günlerde trafik kazasında oğlunu kaybetmişti) aradığını, aday gösterilmeyi beklediğini ifade ettiği belirtiliyor.

İLÇE BAŞKANI AYÇİL, ADAY ADAYLARIYLA TOPLANTI YAPTI ANCAK…

Öte yandan Türkmen ismi 12 CHP’li belediye başkan aday adayı ve parti örgütünde rahatsızlık yarattı. Rahatsızlığı dikkate alan CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Cuma günü aday adayları, meclis üyesi aday adayları ile özel bir toplantı yaptı. Ayçil’in toplantıda herkesin aday olma hakkı olduğunu belirttiği, Türkmen’in resmi bir başvuru yapmadığını vurguladığı ve kararı genel merkezin vereceğini ilettiği öğrenildi.

AYÇİL’İN ARDINDAN İL BAŞKANI YÜCEL DE İLÇEYE GİTTİ VE…

İlçe başkanı Mehmet Ayçil’in belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarıyla yaptığı toplantının da rahatsızlığı gidermemesi üzerine ertesi gün (Cumartesi) CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçeye gitti. İl başkanı Deniz Yücel’in birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Mehmet Türkmen’in resmi başvuru yapmadığı, herkesin aday adayı olma hakkı olduğu, bundan rahatsızlık duymanın gereksiz olduğunu belirttiği öğrenilen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, genel merkezin Kemalpaşa’da da her kesimin oyunu alabilecek isimler üzerinde titiz bir çalışma yürüttüğünü dile getirdiği kaydedildi.

TÜRKMEN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Başvuru yapıp yapmayacağı sorusunu yönelttiğimiz Mehmet Türkmen ise sorulara yanıt vermek istemediğini demekle yetindi. Resmi başvuru yapacağı da konuşulan Kemalpaşa Belediye eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in başvuru yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

TÜRKMEN ADAY OLARAK GÖSTERİLİRSE…

Öte yandan Kemalpaşa’da aday adayları ve partililerin çoğunun parti dışı bir ismin aday olarak gösterilmesi durumunda oy vermeme yönünde bir tutum geliştirebileceği konuşuluyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası