Ege Postası
Geri

Tutuklu Türk işadamı için Rusya elçiliğine 11 siyah çelenk bıraktılar

Rusya’da 11 aydır tutuklu bulunan bir Türk şirketinin sahibi Mevlüt Bulut’un ailesi ve şirket çalışanları, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde işadamının serbest bırakılması için eylem yaptı. Aile elçilik önüne, Bulut’un...
Tutuklu Türk işadamı için Rusya elçiliğine 11 siyah çelenk bıraktılar
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’da 11 aydır tutuklu bulunan bir Türk şirketinin sahibi Mevlüt Bulut’un ailesi ve şirket çalışanları, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde işadamının serbest bırakılması için eylem yaptı. Aile elçilik önüne, Bulut’un tutuklu kaldığı süreyi temsil eden 11 siyah çelenk bıraktı. Bulut’un 76 yaşındaki annesi ise oğlunun serbest bırakılması için gözyaşı döktü.

        Çankaya’da bulunan Rusya Büyükelçiliği önüne gelen Bulut’un 4 çocuğu, annesi ve şirket çalışanları, Rusça ve Türkçe 'İşverenimizi istiyoruz' dövizleri taşıdı. Şirket çalışanları ve ailesi, elçilik önüne Bulut’un tutuklu kaldığı 11 aylık süreyi temsil eden 11 siyah çelenk bıraktı.

        Grup adına açıklamayı Rusya’da tutuklu bulunan Bulut’un kardeşi Mustafa Bulut yaptı. Ağabeyinin Rusya Federasyonu'nun Krasnadar eyaletinde 25 Eylül 2012 tarihinde gözaltına alındığını söyleyen Mustafa Bulut, o tarihten itibaren ağabeyinin tutuklu olduğunu söyledi.

        Mustafa Bulut, ağabeyinin tahliyesi hususunda yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Rusya’da bulunan Türk temsilciliklerinin konuyla ilgilenmediğini savunan Bulut, "Rus makamları tarafından duruşma sürecine kadar yaklaşık 10 aylık süreçte Mevlüt Bulut’a ağır psikolojik ilaçlar verilmiş, bu şekilde ifadesi alınmaya çalışılmış, ailesi ile yasal hakkı olan telefon görüşmesi yapmasına ve iletişim kurmasına müsaade edilmemiştir." dedi. Bulut, ağabeyine isnat edilen suçların hiçbir delil ve belge ile desteklenmediğini ifade etti.

        Tutuklamanın hukuki olmadığını ve siyasi gerekçelere dayandığını savunan Mustafa Bulut, "Yapılan muamele nedeniyle Rusya’ya yaş meyve-sebze ihracatı yapan tüm Türk işadamlarına gözdağı vererek, Türkleri bu sektörden çıkarma amaçlıdır. Hiçbir hukuki delile dayanmayan asılsız suçlama nedeniyle 1 yıla yakın süredir Rusya’da tutukludur. Haksız ve hukuka aykırı tutukluluk hali nedeniyle kendisi, ailesi, 4 çocuğu, binlerce çalışanı perişan olmuştur. Şimdi devletimizin Mevlüt Bulut’a kol kanat germe zamanıdır. Sonuç olarak zaman kaybetmeksizin devletimizin müdahil olmasını, Mevlüt Bulut’un ivedilikle tahliyesi sağlanarak, ülkesine iadesinin sağlanmasını arz ve talep ederiz." şeklinde konuştu.

        76 YAŞINDAKİ ANNE GÖZYAŞLARI ARASINDA OĞLUNUN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

        Eyleme katılan Mevlüt Bulut’un 76 yaşındaki annesi Perihan Bulut da oğlunun tutukluluğuna gözyaşları arasında tepki gösterdi. Oğlunun siyasi nedenle tutuklandığını belirten anne Bulut, "Çocuklarıyla görüştürmüyorlar. Ben bile gidiyorum yanına, asker önüme geçiyor görmeyeyim diye." ifadelerini kullandı. Devletin kendilerine yardım etmesini isteyen anne Bulut, oğlunun fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü.

        Yapılan açıklamanın ardından siyah çelenkleri toplayan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası