Ege Postası
Geri

Uludere olayında can verenlerin yakınları Başbakan'ın iftarına katılacak

Şırnak’ın Uludere ilçesinde iki yıl önce sınırın Irak tarafından meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 kişiden bazılarının yakınları ile muhtarlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la iftarda bir araya gelecek.         Başbakan...
Uludere olayında can verenlerin yakınları Başbakan'ın iftarına katılacak
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın Uludere ilçesinde iki yıl önce sınırın Irak tarafından meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 kişiden bazılarının yakınları ile muhtarlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la iftarda bir araya gelecek.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın temel atma töreninden sonra iftara katılacak. Uludere'de meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 kişiden bazılarının yakınları ile köy muhtarları da iftara davet edildi. Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, Recep Tayyip Erdoğa’ın ülkenin başbakanı olduğunu belirterek, iftara katılacağını söyledi. Başbakanın Şırnak’a büyük bir yatırım yaptığını anlatan Encü, bu yatırımı Uludere halkı olarak memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Encü, “Biz muhtarlar olarak iftara katılıyoruz. Katılmamamız için de bir neden yok. Recep Tayip Erdoğan bu ülkenin başbakanı. Hepimizin başbakanı. Ortasu ve Günyazı köylerimizden de çocuklarını kaybedenler ya da yakınları katılacak. Ama kimlerin, ismen olarak bilmiyorum. Ben de ölen 34 kişinin ailesindenim. Ölenlerin büyük kısmı benim de akrabamdı.” diye konuştu.

        Başbakan'la özel bir görüşme olup olmayacağının tam net olmadığını anlatan Encü, “ Aileler olarak baştan beri talebimiz başbakanla görüşmekti. Bunun iftarda gerçekleşebileceğine inanıyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası