Ege Postası
Geri

Umutoğulları'ndan iddialı yorum: Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir adayı Aliağa'da duruyor

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir’de yayınlanan 8. Gün programında kent siyasetindeki gelişmeleri değerlendirdi. CHP’nin İzmir’de yaptığı anketten Aliağa Belediyesi’nin birinci çıkmasına değinen Umutoğulları, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın oldukça başarılı bir başkan olduğunun altını çizdi. Umutoğulları, “Eğer Cumhur İttifakı İzmir’de büyükşehir belediye başkanı adayı arıyorsa o aday Aliağa’da duruyor” dedi. Umutoğulları ayrıca CHP Karabağlar İlçe Örgütü’nde iki ilçe yöneticisi hakkında dedikodu yapıldığı iddiaları nedeniyle çıkan krizden dolayı CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ı “Sen dedikodu yapan bu kişiyi nasıl tutarsın yönetimde? Dedikodu yapılmasına göz yumuyorsan sen de dedikoduyu seviyorsun” sözleriyle eleştirdi.
Umutoğulları'ndan iddialı yorum: Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir adayı Aliağa'da duruyor
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2022 Çarşamba 18:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir’de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte İzmir siyasetini değerlendirdi. 

Umutoğulları CHP’nin İzmir’de yaptığı anketten Aliağa Belediyesi’nin birinci çıkması, CHP Karabağlar İlçe Örgütü’nde ortaya çıkan ‘dedikodu’ iddiaları ve MHP’nin İzmir’de başlatacağı ‘Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“ALİAĞA’DA HERKESİ KUCAKLAYAN BİR BELEDİYE VAR”

“Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ikinci dönemiyle birlikte birçok kez polemiklerle gündeme gelmişti. Ama biz Aliağa’ya gittiğimizde halkın belediyeyle olan ilişkisi dikkat çekmişti. Aliağa’da siyasi kutuplaşmaların olmadığını, herkesi kucaklayan bir belediyenin olduğunu, bütün halkın kendi belediye başkanının rozetine bakmadan nasıl bir araya geldiğini görüyoruz. Serkan Acar’ın MHP’li olması ya da başka bir partiden olmasının çok da önemli olmadığını görüyoruz. 

“30 YIL SONRA BU HASTANEYİ ‘SERKAN ACAR YAPTI’ DİYECEKLER”

Aliağa Belediyesi’nin kendi parasıyla yaptığı hastane projesi 2019’da başladı. Kaba inşaatı bitmek üzere. Bir sanayi kentinde olması gereken ve bütün bölgeye hitap edecek bir meslek hastalıkları hastanesi… Bu küçümsenecek bir durum değil. 30 yıl sonra bu hastaneyi kim yaptı diye sorulduğunda ‘Serkan Acar yaptı’ denecek. Aliağa’daki vatandaşlarımızla konuştuğumuzda başkandan övgüyle bahsediyorsa, başkanın parti rozeti sorgulanmıyorsa, bizim savunduğumuz ilkelerin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Serkan Acar bütün meslek gruplarının hepsine hitap eden etkinlikler yapıyor. Kaç tane belediye başkanı asker uğurlamaya gider mesela? Siz böyle küçük bir ilçede bile böyle bir hikaye yazabiliyorsunuz. 

“CUMHUR İTTİFAKI ADAY ARIYORSA ALİAĞA’DA DURUYOR”

Aliağa Belediyesi’nin tek hatası yaptığı işi anlatamıyor. Bu hizmetlerin yarısını başka bir belediye başkanı yapsa Türkiye’de devrim yaptım diye gezer. Eğer Cumhur İttifakı İzmir’de büyükşehir belediye başkanı adayı arıyorsa o aday Aliağa’da duruyor. Bugüne kadar en çok eleştirdiğim kişiden bahsediyorum. Belediye başkanlığının kitabını yazmış bu adam.

“CHP KARABAĞLAR İLÇE BAŞKANI SÜMEN ALTI YAPIYOR”

CHP Karabağlar’da iki ilçe yöneticisi beraber hareket ediyorlar, beraber ilçe binasına gidip geliyorlar. Semra Koyuncu adındaki ilçe yöneticisi de bu iki kişinin özel hayatlarında duygusal olarak birbirine yakınlaşmış olabileceğini ima ediyor. Sonra bunu eski kadın kolları başkanı Pınar Sertceylan ile Hülya Buldan’a anlatıyor. Sertceylan ve Buldan da durumu bu iki yöneticiye anlatıyor. Bu arada bu iki yönetici de evli. Şaşırıyorlar ‘Olur mu öyle bir şey’ diyerek bunu ilçe başkanına (Mehmet Türkbay) anlatıyorlar. İlçe başkanına ‘Biz burada yöneticiyiz insanlar bizimle ilgili bu şekilde konuşuyor. Lütfen bunun gereğini yapın’ diyor. İlçe başkanı ise bunu sümen altı yapıyor. Ama bu insanlar gururlu insanlar, işin peşini bırakmıyor. ‘Bize iftira atan insanlarla aynı yönetimde niye olalım’ diyorlar. İlçe başkanına baskı yapınca ilçe başkanı ‘Bir dilekçe yazın’ diyor. Yöneticiler dilekçe yazıp, şahitleri gösterip, İl Başkanlığı’na gönderiyor. İl yönetimi de bu konuyu disiplin kuruluna sevkediyor. Disiplin kurulu Sertceylan ile Buldan’ı çağırıp ‘Gelin, bu kişi size ne anlattıysa bize anlatın. Gereğini yapalım’ diyor. Ancak bu iki kişi gelmiyor. Koca partinin uğraştığı şeylere bak.

“DEDİKODUYA GÖZ YUMUYORSAN SEN DE DEDİKODUYU SEVİYORSUN”

Karabağlar İlçe Başkanı siyasi tecrübesi olan biri. Kafada ‘Ben milletvekili mi olsam’ düşüncesi var. Peki örgüt? Örgütün iç huzuru? İl başkanı Karabağlar’a esnaf ziyaretine gidiytor, ilçe başkanı yok? Nasıl olacak? Soruyorum. Örgüt çalışmıyorsa parti nasıl iktidar olacak? Bir ilçe örgütünde bu kadar ahlaki olmayan şeyler konuşuluyorsa gereğini yapması lazım. İlçe başkanı bu tip ahlaksız konular şikayet edildiği halde işlem yapmıyorsa başka sıkıntılar akla geliyor. Kusura bakma dedikodu yapılmasına göz yumuyorsan sen de dedikoduyu seviyorsun.

“BU KONUYU ÇÖZMÜYORSAN BIRAK GİT”

İktidara gelme iddiasındaki bir siyasi partide bunlar konuşulmamalı. Bir kadın bunu kendine yakıştırabilir mi? Böyle ahlaki bir konuyu konuşabilir mi? Sen bu kişiyi nasıl tutarsın yönetimde? Şunları konuşmamız ilçe başkanının ayıbıdır. Senin ilçende iftiralarla, yalanlarla millet birbirine düşmüş. Sen ilçe başkanı olsan ne olur olmasan ne olur. Aynı şey onunla ilgili söylense sessiz kalabilir mi acaba? İlçe başkanının bu konuyu çoktan çözmesi lazımdı. Çözmüyorsan bırak git. 

“MHP İZMİR’DE KAN KAYBEDİYOR”

İzmir’de MHP kan kaybediyor. Çıkan anketler, sokaktan edindiğmiz izlenim bu. MHP iktidara sırtını çok dayadı ve çok puan kaybetti. MHP’de siyaset yapan gerçek ülkücülerin büyük bölümü İYİ Parti’de siyasi hayatına devam ediyor. MHP’nin uzun zamandır bir siyasi çalımasını duymamıştık. Eğer bu program MHP Genel Başkanı’nın talimatıysa benim şahsi kanaatim Cumhur İttifakı açısından durum vahim. İşlerin pek iyi gitmediğini düşünüyorum. Seçimin zamanında yapılacağını söylüyorlar ama alttan alttan teşkilatlar çalışmaya başladı. Hem AK Parti’ye, hem MHP’ye talimatlar gidiyor. Alanlarda çalışmaya başladılar. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası