Ege Postası
Geri

Urla'nın Sanat Sokağı!

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı, alt yapı çalışmaları nedeniyle adeta şantiyeye döndü. Kazılan çukurlar yüzünden esnaf ve vatandaşlar zorluk yaşıyor. Kurulan tahta köprülerden geçmeye çalışan vatandaşlar, cambazlık yapıyor.
Urla'nın Sanat Sokağı!
Haberler / İzmir
5 Ağustos 2016 Cuma 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Urla'da 1800'lü yıllarda Fardi sokaki (geniş sokak) olan adı, 1922'den sonra Zafer Caddesi'ne dönüştürülen 2010 yılında da Sanat Sokağı denilen cadde. son günlerde 'çukur sokağı' olarak anılıyor.

İzmir Valliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bir yıl önce Sanat Sokağı, Zafer Caddesi ve Cephe Sağlamlaştırma Yapım İşi Projesi'ni hayata geçirdi. Önce cephelerde sağlamlaştırma yapıldı ardından da iki ay önce alt yapı için cadde boydan boya kazıldı. Sanat Sokağı'ndaki esnaf bir türlü bitmeyen çalışmalar yüzünden kara kara düşünüyor. Bakkala, manava, terziye, eczaneye çukurlar nedeniyle müşteriler giremiyor. Kira bedelini ödemekte zorlanan esnaf kapatmamak için direniyor.

Esnaf, 'Ne olacak bizim halimi? Bu iş ne zaman başlar ne zaman bite? Çekleri, senetleri kiraları ödüyemiyoruz" sözleriyle isyan ediyor. Vatandaş sokaktan geçmek için adeta tahtadan kurulan derme çatma köprülerde sekerek cambazlık yapıyor. Yaz sıcağında yoldan kalkan toz nefes aldırmıyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası