Ege Postası
Geri

Uşak Üniversitesi'nin meslek yüksekokullarında yeni programlar açıldı

Uşak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Banaz Meslek Yüksekokulu’na yeni programlar açıldı. Uşak Meslek Yüksekokulu bünyesinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile İnternet ve Ağ Teknolojileri, Banaz...
Uşak Üniversitesi'nin meslek yüksekokullarında yeni programlar açıldı
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Banaz Meslek Yüksekokulu’na yeni programlar açıldı. Uşak Meslek Yüksekokulu bünyesinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile İnternet ve Ağ Teknolojileri, Banaz Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise İkram Hizmetleri, Laboratuvar Teknolojisi, Mekatronik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Aşçılık ve İnşaat Teknolojisi programları öğretime başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, meslek yüksekokullarının ara eleman ihtiyacına çözüm olduğuna dikkat çekerek, Uşak Üniversitesi’nin de meslek yüksekokullarına ayrı bir önem verdiğini belirtti. Yeni programların bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda planlanarak açıldığını belirten Çelik, şunları kaydetti: “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı'nı bitiren öğrencilerimiz, iş güvenliği uzmanı olarak görev yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi müdürlükleri ve diğer kamu kuruluşları ile özel sektörde iş bulabilirler. Ülkemizde yeniden düzenlenen 4857 Sayılı İş Kanunu, kamuda ve özel sektörde işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili çalışmaların yapılmasını zorunlu kılmış, yeni yaptırımlar getirmiştir. Bunun sonucunda da işletmelerde İşçi Sağlığı ve Güvenliği mezunlarına duyulan ihtiyaç yoğunlaşarak artmaktadır. İnternet ve bilgisayar alanlarının gelişmesi ve değişmesi sonucu bilgisayar donanımını, yazılımını, ağlarını ve iletişim teknolojilerini kullanabilen meslek elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı'nı, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik açıyoruz. Bilgisayarın ve internetin her alanda yaygınlaşması, bu meslekteki elemanların iş bulmalarını kolaylaştırmakta ve aranan eleman olma özelliklerini daha uzun bir süre koruyacaklarını göstermektedir.”

İkram Hizmetleri, Laboratuvar Teknolojisi, Mekatronik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Aşçılık ve İnşaat Teknolojisi programlarının da niteliğinin yüksek olduğunu ifade eden Rektör Çelik, şöyle devam etti: “Banaz Meslek Yüksekokulumuz'da açılacak olan Laboratuvar Teknolojisi Programı'nın amacı toprak, su, bitki, gıda, yem analizleri ve bitki koruma teknikleriyle ilgili yöntem belirleyebilecek, uygulamalı analiz yapabilecek ve yapılan analizleri değerlendirebilecek ara eleman yetiştirilmesidir. Turizm ve gıda sektöründe ara eleman ihtiyacına yönelik olarak da İkram Hizmetleri ve Aşçılık programlarını açıyoruz. Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast food, pastane gibi yerlerin, konusunda uzman insan gücüne ihtiyacı var. Mekatronik eğitimi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün gelişmektedir. Makine, elektronik, bilgisayar ve kontrol teknolojilerinin bütünleşmiş hali olan mekatronik konusunda uzman eleman ihtiyacı var. Bu ihtiyaca yönelik olarak da Mekatronik Programı'nı açıyoruz. Ülkemizde inşaat, her zaman faal olmuş bir sektördür ve eleman ihtiyacı süreklidir. İnşaat Teknolojisi Programı mezunları inşaat şirketlerinde, yapı denetim şirketlerinde ve proje bürolarında yardımcı teknik eleman olarak çalışabilirler. Ayrıca mezun öğrencilerimiz, dikey geçiş sınavını kazandıkları takdirde eğitimlerini inşaat mühendisliği ve teknoloji fakültelerinde sürdürebileceklerdir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası