Ege Postası
Geri

Uşak'ta eski kocası tarafından öldürülen Palta'nın davası başladı

Uşak’ta 16 Temmuz 2013 gecesi, Paşacıoğlu köyündeki baba evinde eski eşi Adem K. tarafından tüfekle vurularak öldürüldüğü iddia edilen Hatice Palta’nın davası başladı. Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya müdahil olmak için gelen...
Uşak'ta eski kocası tarafından öldürülen Palta'nın davası başladı
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak’ta 16 Temmuz 2013 gecesi, Paşacıoğlu köyündeki baba evinde eski eşi Adem K. tarafından tüfekle vurularak öldürüldüğü iddia edilen Hatice Palta’nın davası başladı. Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya müdahil olmak için gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, şehir meydanında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Palta’nın ailesi, İzmir'de değişik tarihlerde öldürülen Ayşe Selen Ayla, Ferdane Çöl ve Pınar Ünlüer ile geçen ocak ayında Uşak’ın Sivaslı ilçesinde, PTT şubesinde eski eşi tarafından öldürülen Nermin Şen’in yakınları da katıldı. Öldürülen kadınlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açıldığı sırada Palta’nın yakınları gözyaşlarına hakim olmadı.

“Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadın cinayetlerinin durduracağız” gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında konuşan Platform İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural, şunları söyledi: “Bizler bugün buraya, Hatice Palta davasının ilk duruşmasına müdahil olmak için geldik. Hatice kardeşimize sahip çıkıyoruz. Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak il il, adliye adliye adalet aramaya devam ediyoruz. Bugün de burada Hatice kardeşimizin hesabını sormak için buluştuk. Hatice kardeşimiz, ne yazık ki devleti korumadığı için katledilen kadın kardeşlerimizden biri. Hatice kardeşimiz Fatma Şahin’e kadar mektup yazmış, ona kadar koruma talebini iletmiş bir kardeşimiz ama ölümden kurtulamadı, Hatice’yi ölümden kurtaramayanlar, devletin kolluk kuvvetleri, Hatice öldüğünde neredeyd? Jandarmaya soruyoruz, Hatice’yi neden korumadınız. Ailesi jandarmaya çıkıp, 'Hatice’nin de Münevver gibi mi olmasını istiyorsunuz'' derken jandarma neredeyd? Devlet neredeydi o zaman, Hatice’yi neden korumadını? Hatice eğer korunsaydı şu anda aramızda olacaktı, bizler bunu çok iyi biliyoruz. Bizler bunu çok iyi bildiğimiz için de mücadele etmeye devam edeceğiz. Hatice’nin katili en ağır cezayı alana kadar, indirimlerden faydalanmayacak şekilde, içeriden çıkamayacak şekilde en ağır cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Görevini yapmayan yetkililer, artık açıklama yapmak zorundalar. Ege Bölgesi'nde cinayetler sürekli artıyor. Kadın cinayetleri dur durak bilmiyor. Muğla’da geçtiğimiz gün bir kadın kardeşimiz katledildi. Aydın’da, İzmir’de her gün birkaç kardeşimizin ölüm haberini alıyoruz. Artık kadınların ölüm haberlerini almak istemiyoruz. Hakkını arayan her kadının yanındayız.”

'GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR'

İzmir'de 3 Aralık 2012 tarihinde öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer ise, “Bizim hükümetten, Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den tek istediğimiz, bu cinayetlerin önüne geçilmesi. Onları besliyorlar orada. Her duruşmada parayla tutulan şahitler. Biz bunları istemiyoruz artık. Geciken adalet, adalet değildir. Adalet bir an önce yerini bulsun ve bu cinayetlere bir an önce önlem alsınlar. Bir kanun çıkarsınlar. Her şeyi çıkarıyorlar, bir de buna çıkarsınlar kanunları. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Böyle insanlar toplumda yaşamamalı, toplumdan çekilmeli bu insanlar. Bir an önce bir kanun çıkarılsın ki cezalar ağır olsun, indirim almasınlar, yalancı şahitlerle parayla tutulmuş insanlar şahitlik yapmasın.” dedi.

'BİZİM DAVAMIZ EMSAL OLSUN'

Sivaslı'da bıçaklanarak öldürülen Nermin Şen’in kuzeni Kadir Us da, “Hatice Palta kardeşimizin ilk duruşması için buradayız. Ailesinin yanında olmak için buradayız. Ablamın, Nermin Şen’in duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yani bir duruşmada, ilk duruşmada 38 dakika süren bir yargılama sonucunda katile, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bir nebze olsun acımız hafifledi. Bu davanın da bir duruşmada, en hızlı şekilde karar bağlanmasını temenni ediyorum. Vaktinde bu kardeşlerimizi koruyamayan bu devletin, bari katillere uzatmadan, geciktirmeden, sallandırmadan, sulandırmadan gerekli cezayı vermelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası