Ege Postası
Geri

Uzayı uzmanlarından öğrenecekler

İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye bu sene düzenleyeceği 'E-Pal Haftası'nda çok önemli bilim insanlarını öğrencilerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Uzayı uzmanlarından öğrenecekler
Haberler / İzmir
30 Haziran 2017 Cuma 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2-8 Temmuz döneminde düzenlenecek 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı programına katılacak yaklaşık 150 katılımcı; NASA'da görev yapan Uçuş Direktörü Dr. Robert Charles Dempsey ve Avrupa Uzay Ajansı'nda görev yapan Fransız astronot Jean-François Clervoy'dan uzayla ilgili bilgi alma ayrıcalığına sahip olacak. Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) birlikteliğinde yürütülen, Kardeş Okullarla Bilim Programı'nın bir parçası olan 'E-Pal Haftası' kapsamındaki organizasyonlar videokonferans aracılığıyla gerçekleştirilecek.

ÖZEL KONUŞMACILAR

Dr. Dempsey 2005'ten bu yana NASA'da Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) ve Boeing CST-100 Ticari Ekip Araç gelişimi için uçuş direktörü olarak görev yapıyor. Yer kontrol merkezinde 400'den fazla gerçek zamanlı görevde aktif olarak çalışan; planlama, büyük sistem hataları ve düzeltilmesi, kenetlenme ve ayrılma, Ruslar ve Amerikalılar tarafından gerçekleştirilen kompleks uzay yürüyüşleri gibi çalışmalar da dahil olmak üzere UUİ'nin bütün faaliyetlerinden sorumlu pozisyonda görev alan Dr. Dempsey, katılımcılara sunum yapıp soruları yanıtlayacak.

Haftanın diğer özel konuşmacısı Astronot Jean-François Clervoy 1992 yılında ABD-Houston'daki NASA Johnson Uzay Merkezi'nde Uzay Mekiği Uçuş Uzmanlığı eğitimi aldı. 1994 ve 1997 yıllarında Uzay Mekiği Atlantis ile iki kere, 1999 yılında da Uzay Mekiği Discovery ile bir kere uzay uçuşu gerçekleştirerek uzayda toplam 675 saat kaldı. Avrupa Uzay Ajansı Astronot Kurulu üyesi olan Jean-François Clervoy aynı zamanda insanlı uzay uçuşu programı, iletişim departmanı ve sürdürülebilir kalkınma bürosuna destek sağlıyor. Astronot Clervoy düzenlenecek videokonferansla; astronotların çalışmaları, uzay istasyonu, uzayda yaşam gibi uzayla ilgili merak edilen konulardaki soruları yanıtlayacak.

Programa katılan öğrenciler ayrıca hafta boyunca NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin kullanılması, teleskopla gökyüzü gözlemi, sanal Discovery Uzay Mekiği Uçuşu, dans gecesi, astronot macera parkuru yarışmaları gibi birbirinden eğlenceli ve eğitsel etkinliklere katılarak unutulmaz bir tatil yaşayacaklar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası