Ege Postası
Geri

Uzmanından beslenme uyarısı

Uzmanından kadınlara beslenme uyarısı geldi. Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panelde konuşan Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Taha Okan, obeziteye dikkat çekerek, tuzlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Sanayileşmenin sonucu olarak beslenme alışkanlıklarında değişimler olduğunu belirten Okan, özellikle gelişmiş toplumlarda yanlış beslenmeyle birlikte obezitenin yaygınlaştığını belirterek, “Vücutta aşırı yağlanma kalp damar hastalıklarını arttırıyor. Tuzlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durun” dedi.
Uzmanından beslenme uyarısı
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Kasım 2012 Çarşamba 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Çağımızda insan ömrünün geçmiş yıllara oranla uzadığını belirten Dr. Taha Okan, “Ülkemizde 3 milyona yakın kalp hastası var. Her yıl 140 bin kişi kalp hastalığına yakalanıyor. 50 yaştan sonra risk daha da artıyor. Uzun ömürle birlikte karşımıza çıkan bu soruna karşı hazırlıklı olmalı, yeme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz” diye konuştu. Okan, yağ hücrelerinin on yaşında oluşmaya başladığına dikkat çekerek, obizeteyle mücadelenin küçük yaşlarda başlatılması gerektiği uyarısında da bulundu.

Sağlık için mutlaka spor yapılması gerektiğini de belirten Dr. Taha Okan, “Kalp krizi en fazla sabah saatlerinde oluyor. Sporu mümkünse akşam saatlerine bırakın. Sigaradan ve yanınızda sigara içenlerden uzak durun. Televizyonlarda gördüğünüz programlara göre ilaç almaya veya ilaçlarınızı kesmeye çalışmayın“ diye de ekledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı ise, panelin sonunda Dr. Taha Okan’a teşekkür belgesi vererek, Karşıyakalı kadınları düzenledikleri etkinliklerle bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası