Alternatif gıda üretimine önem verdiklerini vurgulayan Manisa Bağcılık Araştırma Müdürü Akay Ünal konuyla ilgili şunları söyledi:
"CBÜ Gıda Bölümü ile birlikte üzümden cips üretilmesi için çalışma yapıldı. Antioksidan yönünden faydalı olduğuna dair raporları çıktı. Pilot tesisle seri üretime geçmemiz gerekiyor, bunu henüz hayata geçiremedik. Üzümün posası, çekirdekleri irmikle birlikte patlatılıyor. Baharatlarla karıştırıp cips haline geliyor. Siyah üzümün asıl faydası kabuk ve çekirdeğindedir. Bu da çok sevilen cipsi faydalı hale getiriyor."
BU CİPS OBEZİTE YAPMAYACAK
Çocukların cipsi çok sevdiğini ancak ailelerinin uzak tuttuğunu hatırlatan Ünal şöyle konuştu:
"Üzümlerin posası, çekirdeği ve kabukları atılıyordu. 'Bunları faydaya çevirebilir miyiz' diye düşündük. Yağlı cipslerin obeziteye neden olduğu biliniyor. Biz çocukların çok sevdiği ürünü faydalı hale getirdik. Yağ oranı azaldığı için obeziteye de neden olmayacak."
Alternatif ürünlerde kapasite artışına gideceklerini kaydeden Ünal, 5 ilden bayilik teklifi aldıklarını belirterek, " Biz BAEM markası ile bu ürünleri piyasaya çıkardık. Ancak sanayiden gelecek tekliflere açığız. Markayı da devredebiliriz. Bu ürünlerin seri üretiminin yapılmasını bekliyoruz" dedi. (DHA)