Ege Postası
Geri

Uzun: Mersin'de altın bir sayfa açtık

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Akdeniz Oyunları ile Mersin tarihinde altın bir sayfa açtıklarını söyledi. Sona eren Akdeniz Oyunlarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Uzun, "Akdeniz Oyunları Mersin ve ülkemizin uluslararası tanıtımında...
Uzun: Mersin'de altın bir sayfa açtık
Haberler / Genel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Akdeniz Oyunları ile Mersin tarihinde altın bir sayfa açtıklarını söyledi.

Sona eren Akdeniz Oyunlarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Uzun, "Akdeniz Oyunları Mersin ve ülkemizin uluslararası tanıtımında paha biçilmez bir katkı oldu. Mersin tarihinde altın bir sayfa açıldı." dedi.
Akdeniz Oyunları’ için Mersin’e yapılan yatırımların uluslararası çevrede hayranlık uyandırdığını belirten Uzun, şunları söyledi: "Oyunlar için kısa sürede yapılan muhteşem spor tesisleri Mersin’e farklılık katmıştır. Bu kadar güzel tesisleri bu kadar kısa süre içerisinde spora kazandırılması uluslararası çevrede hayranlık uyandırıyorsa bunda hepimizin duyması gereken bir gurur olduğu kanaatindeyim. Bu yatırımlar Mersin’in ve ülkemizin uluslararası tanıtımına paha biçilmez bir katkıdır. Ayrıca Mersin barış, huzur ve kardeşlik mesajları veren bir dünya kenti konumuna geldi. Mersin bu sayede artık bir spor kenti olarak anılacaktır, Mersin ekonomisinin gerçek yükselişi olacak, Mersin tarihinde altın bir sayfa açıldı.

Bu anlamda, Akdeniz Oyunları’nın yapılmasına vesile olan, garanti mektubu ile Mersin’e olan güvenini gösteren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’a, Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan’a, tüm kent dinamiklerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Oyunlar süresince Türk sporcuların tarih yazdığını da aktaran Uzun, "47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz madalya ile toplamda 126 madalya alarak oyunlara damgasını vuran, adeta tarih yazan atlet ve sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Akdeniz Oyunların başarılı bir şekilde tamamlanması 2020 Olimpiyatlarına aday olan İstanbul’un şansını daha da arttırdığını ifade eden Uzun, "Akdeniz Oyunları gibi dev bir organizasyonu alnımızın akıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Buradaki başarılı sonuç, 2020 olimpiyatlarına aday olan İstanbul için çok önemli bir testti. Bir dünya kenti olan İstanbul, dünyanın en kapsamlı organizasyona ev sahipliği yapmak için şansını daha da arttırdı." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası