Ege Postası
Geri

Güzelbey: Kentsel dönüşüm bir bütün olarak yapılmalı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentsel dönüşümün bir bütün olarak yapılması gerektiğini ifade ederek, “Kentsel dönüşüm aslında bir mantıktır. Bir kentte kentsel dönüşümü yaparken tarihi binaların yıkarak...
Güzelbey: Kentsel dönüşüm bir bütün olarak yapılmalı
Haberler / Genel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentsel dönüşümün bir bütün olarak yapılması gerektiğini ifade ederek, “Kentsel dönüşüm aslında bir mantıktır. Bir kentte kentsel dönüşümü yaparken tarihi binaların yıkarak yerine gökdelenleri dikmek doğru olmaz Gecekondu ve çarpık yapılar yıkılırken sosyal yapılaşmayı da gözardı etmemek gerekir.” dedi.

Gaziantep Kalesi ve çevresinin çarpık yapılaşmadan kurtarmak restore ederek kent turizmine kazandırdıklarını belirten Başkan Güzelbey, aynı zamanda Bakırcılar Çarşısı’nda bu tür uygulamaya gittiklerini açıkladı. Bakırcılık mesleğinin kentte 400 yıllık bir geçmişinin olduğunu ve bu mesleğin Gaziantep’te çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Güzelbey, bu çarşının 10 yıl önce çökmüş ve içler acısı bir durumda olduğunu söyledi. Buraya ciddi bir yatırım yaptıklarını, alt yapısı ve sokak sağlıklaştırmasını gerçekleştirdiklerini, dokunun düzeldiğini, 280 dükkanın restorasyondan geçtiğini ve bir dönüşüm sonucu burada bakırcılık mesleğinin yeniden canlandığını, bu durumun tam anlamıyla kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümün şehir merkezinde ticari mekanları da beraberinde getirdiğini ve bunun esnaf mantığı ile çok bağdaşmadığına değinen Güzelbey, “Belediye olarak kentin ticari merkezi olan Gaziler Caddesi’nde büyük bir restorasyon çalışması ile burayı adeta açık hava alış veriş merkezi konumuna getirdik. Bu sayede esnafa da katkı sağlayarak isteyen vatandaşın AVM’lere isteyenlerin ise Gaziler Caddesi’ne giderek alış veriş yapabilmesini sağladık.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası