Ege Postası
Geri

Vahşetin sanığı rapor için adli tıbba gönderildi

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, geçen yıl mayıs ayında, birlikte alkol aldığı arkadaşı 31 yaşındaki Nazım Kurtuldu'yu, kırık şişeyle yaraladıktan sonra düştüğü yerde boğaz ve yüzünü keserek yaptığı işkenceyi cep telefonuna kaydeden 29 yaşındaki Emin Atik'in ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilip, rapor alınmasına karar verdi.
Vahşetin sanığı rapor için adli tıbba gönderildi
Haberler / 3. Sayfa
25 Mart 2013 Pazartesi 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Olay, geçen yıl 20 Mayıs sabahı, 6185/3 Sokak üzerindeki trafo yanında ceset görenlerin polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Ölen kişinin kuaförlük yapan Nazım Kurtuldu olduğu belirlendi. Olay yeri çevresindeki araştırmalar sırasında Nazım Kurtuldu'ya ait olan ve yaklaşık 1 kilometre boyunca yola damlayan kan izlerine rastlandı. Polis araştırmasını sürdürürken, Karşıyaka sahil boyunda oturup konuştuğu kız arkadaşı C.H., anlattıklarından şüphelendiği Emin Atik'i evine bırakacağı sırada, olay yeri yakınlarında gördüğü polise teslim etti. Atik'in telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son görüştüğü kişiler arasında Nazım Kurtuldu'nun olduğunu görünce gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi Atik'in olay ardından evine gidip üzerini değiştirdikten sonra, elbiselerini çöp konteynerine attığı ve kız arkadaşından yardım istemeye gittiği ortaya çıktı. Sorgusunda susma hakkını kullanan Emin Atik, tutuklandı, hakkında dava açıldı.

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmaya hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Emin Atik, avukatı Ahmet Seyit Akyüz ile ölenin annesi Sakine Yenigelen, kardeşi Soner Kurtuldu ve avukatları Cihan Bayazıt katıldı. Mahkeme heyeti, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen, sanık Emin Atik'in psikolojik sorunlarının olduğunu, 5 haftalık ilaç tedavisi uygulandığı ve sağlığının ilaçla düzelebileceği yönündeki raporu okudu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mustafa Yenihayat, şöyle dedi:

"Sanığı daha önceden aynı mahallede oturduğumuzdan dolayı tanıyorum. Olay günü de dışarıdan 'Yapma, küfretme ağabey' diye sözler duydum. Dışarı bakmadım, herhangi bir kimse görmedim."

Tanık olarak dinlenen Murat Çalışkan da, "Ölen ile sanık benim arkadaşım olur. Nazım'ın eşcinselliğe meyli vardı. İçki ortamında arkadaşlarının orasını burasına el hareketi yapardı. İçkili olmadığı zaman da herhangi bir hareketini görmedim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Emin Atik'in, olay sırasında çektiği görüntüler ve dosya ile birlikte, İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne gönderilip, burada 3 hafta boyunca gözlem altına alınmasına, cezai ehliyetinin olup olmadığıyla ilgili rapor hazırlanmasına karar verdi. Sanığın tahliye talebini reddedilirken, duruşma ertelendi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası