Ege Postası
Geri

Vakfıkebir esnafının icra takip oranı düştü

Vakfıkebir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, göreve geldiklerinden buyana icra takip oranını yüzde 23’ten yüzde l5’e çektiklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Abdul Vahap Aksoy iler birlikte basın toplantısı...
Vakfıkebir esnafının icra takip oranı düştü
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vakfıkebir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, göreve geldiklerinden buyana icra takip oranını yüzde 23’ten yüzde l5’e çektiklerini söyledi.

Başkan Yardımcısı Abdul Vahap Aksoy iler birlikte basın toplantısı düzenleyen Topaloğlu, kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yasaların kendilerine vermiş olduğu yetki ve imkanla ortaklarına eşit ve kesintisiz hizmet etme gayretinde olduklarının ifade eden Topaloğlu, her esnafımıza anında hizmet verdiklerini belirterek, üyelerinin de aldıkları krediyi geri ödeme noktasında hassasiyet göstermelerini istedi. Kredi imkanlarını daha da artırarak esnafın taleplerini bekletmeden kredi kullanmalarını sağladıklarını dile getiren Topaloğlu, “Bloke sermaye sistemi ile çalışan bir kurum olduğumuz için kullanılan kredilerin zamanında geri dönmesi önem arz ediyor. Bu konuya ortaklarımızın çok dikkat etmeleri gerekir. Bu manada esnaflarımız bir banka ile sıkıntı yaşadığında gelişen bilgisayar teknolojisi sayesinde daha sonraki iş ve işlemlerinde bu durum karşılarına çıkıyor ve olumsuz sicil olarak başlarını ağrıtıyor.” dedi.

Yönetim kurulunun uyumlu çalışmasıyla icra takip oranlarını yüzde 23’ten l5’e çektiklerini ifade eden Topaloğlu, “Bu konuda esnafımızın göstermiş olduğu hassasiyet takdire şayandır. Yüzde 7.8 olan kredi faizleri yüzde 6’ya düşürüldü. Bu düşüş ortaklarımızın geri kalan taksitlerine de yansıtılacaktır. Yine Temmuz 2012’den beri uygulanan eş imzası yeni çıkan yasayla kaldırıldı. Ayrıca göreve geldiğimiz gün 6 milyon TL olan plasman hacmi de 10 milyon 200 bin TL’ye çıkarıldı.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası