Ege Postası
Geri

Vakkasoğlu, hükümlülere Çanakkale ruhunu anlattı

Eğitimci Yazar Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülere, 'Çanakkale Ruhu'nu anlattı.Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler arasında yapılan kitap okuma yarışmasında...
Vakkasoğlu, hükümlülere Çanakkale ruhunu anlattı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitimci Yazar Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülere, 'Çanakkale Ruhu'nu anlattı.

Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler arasında yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Kurum Öğretmeni Adem Çimen'in sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Burada konuşan Yazar Vakkasoğlu, “Dün Çanakkale'yi geçemeyenler bugün bizlere kardeşliğimizi unutturmak istiyorlar. Sen Türksün, sen Kürtsün, sen Alevisin, Sünnisin, Kuzeyli, Güneyli, Karadenizli, Akdenizlisin diyerek bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunu yutacak mıyız'” dedi.

Çanakkale ruhunun bir kez daha diriltilmesi gerektiğini vurgulayan Vakkasoğlu, “Çanakkale'den çıkartacağımız son dersi başta söylüyorum, elimizdeki ön yargı damgalarını kırıp çöpe atacağız. Her memleketten iyi de çıkar kötü de. Böyle bir önyargı olmaz. Kimseye önyargı damgası koymayalım. Çanakkale bize bu dersi veriyor. Değil birbirimize, düşmana, yabancıya nasıl davrandı dedelerimiz. Bu ülkede kim suç işliyorsa o suça hepimiz ortağız. İyilik kötülük hepsine ortağız. O zaman hepsinin sorumluluğunu duyacağız. İşte Çanakkale'de mücadele eden şehit gazi olan dedelerimizin ruhu bu." diye konuştu.

Bütün yurdu okula dönüştürmenin, okuma aşkını, şevkini geliştirmenin planlaması içinde olduğunu aktaran Vehbi Vakkasoğlu, “Cezaevlerinin de buna katılmış olması benim ümidimi arttırdı. Okuyan insanlar olarak herhalde bütün yeryüzünü bir okul yapacağız. Kafa ve kalp midesini de doldurmanın donatmanın ilerlemenin, kalkınmanın, insan olarak çoğalmanın yollarını bulacağız. Bu açıdan çok mutlu oldum, ümidim arttı." şeklinde konuştu.

Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin ise 145 hükümlünün Vehbi Vakkasoğlu’nun ‘Çanakkale’de Şahlananlar’ isimli kitabından Toprakkale Lisesi’nde hükümlülerin sınava girdiğini, ilk 5’e girenlere ödül verdiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası