Ege Postası
Geri

Vali Çakacak, Kırşehirlileri Ahilik kutlamalarına davet etti

Kırşehir’de, Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli’yi anmak amacıyla düzenlenen kutlamalar için hazırlıklar tamamlandı. Vali Özdemir Çakacak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı programa bütün vatandaşları...
Vali Çakacak, Kırşehirlileri Ahilik kutlamalarına davet etti
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırşehir’de, Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli’yi anmak amacıyla düzenlenen kutlamalar için hazırlıklar tamamlandı. Vali Özdemir Çakacak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı programa bütün vatandaşları davet etti.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli'yi anmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 26. Ahilik Haftası kutlamalarına herkesi davet etti. Çakacak ayrıca programa Başbakan Erdoğan’ın katılacağının müjdesinde verdi. Vali Çakacak, “Ahiliği tanıtmak ve ilkelerini günümüzde de yaşatmak amacıyla bu yıl 23–29 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftasının 26.’sını gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi, Kırşehir’de gerçekleştirilecek etkinlikler Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nca hazırlanmaktadır. Bizler de Valilik, Belediye Başkanlığımız, Ahi Evran Üniversitemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm kurumlarımızla birlikte programın en iyi şekilde gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hafta süresince zengin bir program hazırlanmıştır. 23 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da Anıt Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak olan etkinlikler, bir hafta devam edecektir." dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Ahilik kutlamaları ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Eli açık, cömert, yiğit gibi anlamlara gelen Ahilik, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluştururken; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahililik; işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir. Her yıl şehrimizde büyük bir coşku ile kutladığımız Ahilik Haftası bu yılda büyük bir coşku ile kutlanacak. Halk oyunları gösterileri, konserler, söyleşiler, Ahi pilavı ve helvası ikramları, paneller ve tiyatroların yer alacağı kutlamaların son günü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile son bulacak. Ahilik, Ahi Evran’dan bu yana hayata ve sanata hakim olan, disiplinli bir esnaf teşkilatıdır. Osmanlı İmparatorluğunun her tarafına hakim olan Ahiliğin merkezi Kırşehir’dir. Ahiliği yaşatmak, anmak ve mührünü Kırşehir’e vurmak için düzenlediğimiz kutlamalara bütün vatandaşlarımızı bekliyor, Ahilik Haftası'nın büyük bir coşkuyla geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Eylül Cumartesi Kırşehir’de gerçekleşecek resmi törene katılacağı ve Neşet Ertaş'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yapılacak ‘Altın Bağlama Ödül Töreni’ne katılacağı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası