Ege Postası
Geri

Şems-i Sivasi Hazretleri'nin türbesinde çalışma başladı

Meydan Cami bahçesinde bulunan Şems-i Sivasi Hazretleri'nin türbesinde çalışma başlatıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi ile ortak yapılan çalışma kapsamında Anıtlar Yüksek Kurulu’nun projeyi onaylamasının ardından...
Şems-i Sivasi Hazretleri'nin türbesinde çalışma başladı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meydan Cami bahçesinde bulunan Şems-i Sivasi Hazretleri'nin türbesinde çalışma başlatıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi ile ortak yapılan çalışma kapsamında Anıtlar Yüksek Kurulu’nun projeyi onaylamasının ardından ilk kazma vuruldu.

Sivas’ın manevi mimarlarından Şems-i Sivasi Hazretlerinin türbesi kaldırıma sıfır konumunda olduğu için türbe duvarlarında oluşan baskı ve rutubet sonrası etrafının açılması kararlaştırıldı. Aynı zamanda türbenin kaldırımın aşağısında yer alması manevi açıdan önemli bir şahsiyete saygısızlık olarak nitelendiriliyordu. Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunulan projenin onaylanmasıyla birlikte ilk çalışmayı Sivas Belediyesi başlattı. Çalışmanın rahat bir şekilde sürdürülmesi için yan sokak trafiğe kapatıldı.

Çalışmayı yerinde inceleyen Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, Şems-i Sivasi Hazretlerinin türbe duvarlarının kaldırımın baskısı altında olduğunu, duvarların da rutubetlendiğini anlattı. 2,5 metre açılacak olan türbenin çevresinin 4 metre derinliğinde kazılacağını söyleyen Veral, zeminin cami ile aynı seviyeye düşürüleceğini, cami etrafındaki duvarın da yol tarafına doğru genişletileceğini kaydetti.

Vakıflar Bölge Müdürü Veral, mülkiyeti belediyeye ait olduğu için kaldırım ve yolda çalışmayı belediye ekiplerinin yürüttüğünü aktararak sözlerine şöyle devam etti: "Proje çerçevesinde Atatürk Caddesine bakan merdivenleri kapatacağız. Yan sokaktaki merdivenlere ise engelli rampası yapılacak. Camiye gitmekte zorluk çeken engelli ve yaşlılara kolaylık sağlamış olacağız. Projenin ihalesini yaptık. Belediyenin çalışmasının ardından restorasyon işini biz devralacağız. Türbenin duvarları temizlenecek, çatısı da kurşundan yapılacak. Belediye ile burada ortak bir çalışma yürütüyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası