Ege Postası
Geri

Başkan Büyükerşen: Ecele bazen dur denmiyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 9 yaşındaki Salih Şirin isimli çocuğun ölümüyle sonuçlanan tramvay kazasıyla ilgili "Ecele bazen dur denmiyor." dedi. Kazanın...
Başkan Büyükerşen: Ecele bazen dur denmiyor
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 9 yaşındaki Salih Şirin isimli çocuğun ölümüyle sonuçlanan tramvay kazasıyla ilgili "Ecele bazen dur denmiyor." dedi.

Kazanın olduğu bölgedeki tabelalarda güvenlik tedbirlerinin belirtildiğini kaydeden Büyükerşen, bu tür kazaların herkesin başına gelebileceğini söyledi. Büyükerşen, "Kurallara göre hareket etmeliyiz. Bariyerlerin üzerinde yazılar, iki tarafta koruma var. Çocuk 9 yaşında ve okur yazar. Okur yazar olmasa anlarım. Anne, babaların, öğretmenlerin çocukları uyarması lazım. Ecele bazen dur denmiyor." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun kendisine yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Büyükerşen, yaşanan hadiseden dolayı üzüntülü olduğunu vurguladı. "Güvenlik önlemlerini nasıl artıracaksı? Yolun iki tarafın da çit var. Tabelalarda güvenlik önlemleri yazıyor." diyen Büyükerşen, güzergahta demir korkulukların yanı sıra çalıların da olduğunu dile getirdi. Büyükerşen, şöyle dedi: "Boydan boya geçilmesin diye. Ama çocuklar oradaki bir internet kafeye girip çıkarken oradaki yazıları okuyamıyor. Çalıların bir kısmını da galiba oradakiler sökmüşler. Sökseler bile demir korkuluk var. Atlıyorlar, kurallara uymayanlar, trafik işaretlerini uymayanlar böyle kazalara maruz kalıyorlar. Tüm dünyada trafik kazalarının içerisinde tramvay kazaları da oluyor."

Olay sırasında tramvayın bir tarafa kaçmasının mümkün olmadığının altını çizen Büyükerşen, "Yön değiştiremez, üstelik ağır bir vasıta. Hemen pat diye arabalar gibi duramaz. Vatmanların yapacağı bir şey yok. Uzakta olsa düdük çalardı. Tam tramvayın yanından fırlamış. Tramvayda hiçbir zaman cep telefonu ile konuşmuyor. Telsizleri var, zannetmiyorum. Yol değiştirmesi mümkün değil. Üzüldüm, çok üzüldüm yavrumuzun ölmesine." diye konuştu.

Bu zamana kadar tek tük kazaların yaşandığını ancak ölüm olmadığını aktaran Büyükerşen, bu konularda anne, babaların, öğretmenlerin çocukları uyarması gerektiğini dile getirdi. Güzergahda bariyerlerin üzerinde uyarı yazılarının olduğunu, iki tarafta korumanın mevcut olduğunun altını çizen Büyükerşen, yaşanan üzücü olayı büyük bir şansızlık olarak değerlendirerek, Şirin'in ailesine başsalığı diledi. Bu tür kazaların herkesin başına gelebilecek bir kaza olarak değerlendiren Büyükerşen, "Görüyorsunuz ki en az kaza raylı sistemlerde oluyor. Lastik tekerlekli araçların kazaları yüzlerce insanımızı kaybettiriyor. Kurallara göre hareket etmeliyiz. İnşallah bundan sonra olmaz. Çocuk 9 yaşında, okur ve yazar. Okur yazar olmasa anlarım. Ecele bazen dur denmiyor." ifadesini kullandı.

Kaza sonrası bazı kimselerin olayı provoke etmeye çalıştığını ileri süren Büyükerşen, "Provoke edenler çıkmışlar, 'Büyükerşen nerede' diye bağırmışlar. Özellikle muhalefet partisi olduğumuz için bu provokeleri kimlerin yaptığını iyi biliyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası