Ege Postası
Geri

Aydın'da Gaziler Günü kutlandı

Aydın'da, Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanlarının verilişinin 92. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Vilayet önündeki törene TBMM İdare Amiri ve MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti milletvekilleri Mehmet...
Aydın'da Gaziler Günü kutlandı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın'da, Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanlarının verilişinin 92. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Vilayet önündeki törene TBMM İdare Amiri ve MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevim Esin, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Törenin ardından Ayyıldız başkanlığında protokol üyeleri, derneği ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerle görüştü.

Dernek adına törende bir konuşma yapan Cafer Tayyar Sandıkçı, Türk milleti için şehitlerin nurlanmış, gazilerin onurlanmış şahıslar olduğu söyledi. Gazilerin en başında Başkomutan Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Sandıkçı, “19 Eylül, aynı zamanda Atatürk’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle yurdumuzda her yıl 19 Eylül günü, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için savaş arkadaşları olarak gazilerimize hakettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Bugün vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve yüce Türk ulusunun onuru uğruna hayatlarını feda ederek en yüce mertebeye erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.” dedi. Tarihinde şanlı zaferler kazanan bir milletin gazi evlatları olmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Sandıkçı, “Ülkemizin bugünkü güçlü konumuna ulaşması için geçirdiği tarihsel süreç hiç de kolay olmamıştır. Bu süreci çoğu zaman kan ve canla ödedik ve de halen ödemekteyiz. Bu duygularla bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan kahraman gazi arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında sağlık ve esenlikler diliyorum.” şeklinde konuştu. Ardından Zafer Ortaokulu öğrencisi Mustafa Altundağ, "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" adlı şiiri okudu.

Dernek ziyaretinde ise Vali Ayyıldız, şunları kaydetti: “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin gösterdiği büyük fedakarlık ve kahramanlıklar sayesindedir. Sizin bu karşılıksız hizmetiniz milletimizin hafızasından silinmeyecek, bu millet size olan vefa borcunu asla unutmayacaktır. Bu vatan için mücadeleyi canından aziz bilen kahraman gazilerimiz, bugün milli mücadele sonucu kazanılan büyük zaferin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından mareşallik ve gazilik unvanının verildiği günün 92. yıldönümüdür, hepinize kutlu olsun. Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara şükranlarımı sunuyorum. Biz devlet erkanı olarak her zaman milletin ve sizlerin emrinizdeyiz. Bize düşen görev olduğunda, her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız. Allah, sizleri başımızdan eksik etmesin.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası