Ege Postası
Geri

Fatih Üniversitesi akademik yıla başladı

Fatih Üniversitesi, akademik yıl açılışını düzenlediği törenle gerçekleştirdi. Akademisyen, öğrenci ve velilerin yer aldığı törene Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da katıldı. Kuzu, "Üniversiteler vizyoner olmayı gerektiriyor....
Fatih Üniversitesi akademik yıla başladı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih Üniversitesi, akademik yıl açılışını düzenlediği törenle gerçekleştirdi. Akademisyen, öğrenci ve velilerin yer aldığı törene Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da katıldı. Kuzu, "Üniversiteler vizyoner olmayı gerektiriyor. Yeni anayasada üniversiteler çok kapsamlı bir şekilde yer alacaktır." dedi.

Eğitim hayatında 16. yılını geride bırakan Fatih Üniversitesi 14 bin 789 öğrencisi ile yeni eğitim yılına başladı. Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü’nde düzenlenen 2013-2014 Akademik Yıl Açılışı’na, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Tanzanya Milli Eğitim Bakanı, Buryat Cumhuriyeti YÖK Başkanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Şerif Ali Tekalan, uluslararası ölçekte model bir üniversite olmayı hedeflediklerini ifade etti. Tekalan, "Ülkesel gelişimin en büyük lokomotifleri üniversitelerdir. Bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Yeni akademik yılda da hazırlıklarımıza başladık, planlarımızı uygulamaya koyacağız." diye konuştu. Tekalan, lokal ve global bir eğitim anlayışına sahip olduklarını belirterek, "Üniversite olarak hem yerel hem evrensel değerleri bilen insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu yönde üniversite olarak her yıl planladığımız işleri hayata geçiriyor, çağın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yeni yeni yol haritaları geliştiriyoruz. Her üniversite kendi bilimsel yasalarını ortaya koyarak ilerlemelidir. Bu vesile ile yeni eğitim yılında hem öğrencilerimize hem akademisyenlerimize başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

"YENİ ANAYASADA ÜNİVERSİTELER KAPSAMLI OLARAK YER ALACAK"

Akademik yıl açılışında konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da yeni akademik yılın önemli başlangıçlara kapı araladığını, bu dönemlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kuzu, yeni anayasa çalışmalarından da bahsetti. Yapılacak olan anayasa metinlerinde üniversitelerin yer alacağını ifade eden Kuzu, "Eski anayasamızda üniversiteler yeterince yer almamaktaydı. Bu durum üniversitelerin etkinliği açısından sorun oluşturuyordu. Biz şimdi yapacağımız yeni anayasa çalışmasında üniversitelerimizi daha kapsamlı olarak kullanacağız. Böylelikle üniversiteler daha işlerlik kazanacak ve yapısal olarak daha rahat ve hızlı hareket edeceklerdir." dedi.

Törende başarılı öğrencilere ve akademisyenlere plaketler verildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası