Ege Postası
Geri

Vali Kerem Al Aydın’a veda etti

İki yıl önce Aydın’a atanan Vali Kerem Al, son kararname ile merkeze alındı. Aydınlılara veda eden Vali Kerem Al, “Görev sürem belki kısa oldu. Zaman uzun olabileceği hesabıyla dostlarımıza belki yeteri kadar zaman ayıramadık. Ama hayıflanıyorum....
Vali Kerem Al Aydın’a veda etti
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İki yıl önce Aydın’a atanan Vali Kerem Al, son kararname ile merkeze alındı. Aydınlılara veda eden Vali Kerem Al, “Görev sürem belki kısa oldu. Zaman uzun olabileceği hesabıyla dostlarımıza belki yeteri kadar zaman ayıramadık. Ama hayıflanıyorum. Bu duygularla veda ediyorum.” dedi.

Aydın’a veda eden Vali Kerem Al, AYMENDO tesislerinde düzenlenen veda yemeğinde ayrılışın kısa olduğunu söyledi. Aydınlıları her zaman dost olarak hatırlayacağını ve kapısının açık olduğunu belirten Vali Al, dostlukların kalıcı olması temennisinde bulundu. Aydın’a hizmet için elinden geleni yaptığını ancak değişik sebeplerle bazı hizmetleri yapamadığını, bunların da içerisinde bir ukde olarak kaldığını belirten Vali Al, şunları ifade etti:

“Bu şehrin güzellikleri ve dostlardan ayrılmanın hüznünü, burukluğunu yaşıyorum. 2 yıl önce geldiğim bu şehir ömrümün, hayatımın bir parçası oldu. Sayısız dostlar edindim. Dilerim bu dostluklar kalıcı olur. Şahsen kapım ve gönlüm dostlarımıza sonsuza kadar açık olacak. Göreve başladığımda verilen makamın milletin emaneti olduğu bilincindeydim. Milletin kıt kaynaklarını yerinde ve verimli kullanmaya özen gösterdim. Birçok yatırım yapma imkanımız oldu. Hepimiz beşeriz. Takdirde hata da yapabiliriz. Hata yapmış olsak da amacımız, derdimiz bu topluma bir katkı sunmak adına olmuştur. Ülkemin yüz yıllık geçmişine baktığımda hep kutuplaşmaların yaşandığı bu ülkenin eforunun, enerjisinin ve zamanının boşa harcandığı, hep hayıflandım. Kutuplaşmanın açmazlarını hep beraber yaşadık. Bunu bu ilde görev yaptığım süre zarfında ayrıştırıcı değil, birleştirici, ötekileştirici değil kuşatıcı ve adil olmaya gayret gösterdim. Takdiri Aydınlılara bırakıyorum. Bu tür görevler takdire dayalı görevler. Görev yaptığımız süre zarfında herkesten ilgi ve yakınlık gördüm. İçimizde ukde olarak kalanlar da oldu. Zaman yetmedi veya başka şeyler mani oldu. Son günlerde hep gündemdeydi jeotermalle ilgili. Biz şevke jeotermale başladık. 20 yıldır gündemde olan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen jeotermalle ilgili çalışmalara. Bir yıla yakın zaman emek ve para harcadık. Ancak son büyükşehir yasası bu çalışmalarımızı yarım bırakmaya vesile oldu. O konuda içimde ukde kaldı, başarılı olamadık. Sulama ve su taşkınlarına yönelik ciddi çalışmalar yaptık. Bazılarını tamamlayamadık. İnşallah tamamlandıktan sonra onları da göreceğiz. Görev sürem belki kısa oldu. Hayıflanıyorum. Hepinize veda ediyorum.”

Vali konağından bu sabah uğurlanan Kerem Al’ı uğurlamaya; AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kaymakamlar, daire müdürleri, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın eski Valisi Lütfi Tuncel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve valilik çalışanları katıldı. Vali Al, eşi Beyhan Al ile birlikte özel oto ile Ankara'ya hareket etti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası