Ege Postası
Geri

Vanlılar, Bursa'ya atanan Vali Karaloğlu'yla gözyaşları içinde vedalaştı

Valiler Kararnamesi ile Bursa'ya atanan Van'ın eski Valisi Münir Karaloğlu için mesai arkadaşları tarafından yemek verildi. Karaloğlu'nun Van'daki görev süresi boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı klip ve sonunda söylediği Kürtçe...
Vanlılar, Bursa'ya atanan Vali Karaloğlu'yla gözyaşları içinde vedalaştı
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Valiler Kararnamesi ile Bursa'ya atanan Van'ın eski Valisi Münir Karaloğlu için mesai arkadaşları tarafından yemek verildi. Karaloğlu'nun Van'daki görev süresi boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı klip ve sonunda söylediği Kürtçe şarkıyla duygusal anlar yaşandı. Vatanın herhangi bir yerinde hizmet etmenin bütün vatana, bir insana hizmet etmeyi ise bütün insanlara hizmet etmek olarak değerlendiren Karaloğlu, "Bizim inancımız budur. Bu uğurda çalışıyoruz. Van'dan ayrılmamız fiziki bir ayrılık olacak. Biliniz gönlümüz hep Van'da, hep Vanlıyla olacak." dedi.

Son Valiler Kararnamesi ile Bursa'ya atanan Vali Münir Karaloğlu onuruna valilik tarafından bir otelde veda yemeği düzenlendi. Programa, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van milletvekilleri, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, valilik personeli ve vatandaşlar da katıldı. Yemeğin ardından milletvekilleri birer kısa konuşma yaptı. Vekillerin konuşmasından sonra Vali Münir Karaloğlu'nun Van'daki görev süresince yaptığı çalışmaların yer aldığı bir klip izlendi. Klibin son dakikalarında Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan birlikte 'Ey Dilbere' adlı Kürtçe şarkıyı söyleyerek klibe eşlik etti. Bu dakikalarda davetlilerin bir kısmı gözyaşlarını tutamadı.

Duygusal dakikalardan sonra kürsüye çıkan Vali Karaloğlu, güzel bir şehirden bir cihan imparatorluğuna kuruculuğunu yapan bir şehre gittiğini, Van'da edindiği tecrübeleri artık Bursa ve halkı için kullanacağını ifade etti.

Vatanın herhangi bir yerinde hizmet etmenin bütün vatana, bir insana hizmet etmeyi ise bütün insanlara hizmet etmek olarak değerlendiren Karaloğlu, "Bizim inancımız budur. Bu uğurda çalışıyoruz. Van'dan ayrılmamız fiziki bir ayrılık olacak. Biliniz gönlümüz hep Van'da, hep Vanlıyla olacak. Bu çağın Türkiye için hükmü, devlet için millet anlayışı yerine, millet için devlet anlayışının olmasıdır. İşte biz bu anlayışla 4 senedir ben ve çalışma arkadaşlarım milletin hizmetkarı olmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Van'da hizmet ederken zorluklarla karşılaştıklarını, karşılaştıkları her engel ve zorlukta İnci Kefali balığını kendilerine örnek aldıklarını dile getiren Karaloğlu, "İnci kefali bıkmadan, usanmadan neslini korumak için engelleri aşmayı binlerce defa deniyorsa biz de karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için binlerce kez denedik, zorlukları kolay eyledik. Van'da 2 büyük deprem yaşadık. Canlarımız yandı, canlarımızı kaybettik. Deprem öncesinde birileri utanmadan 'acaba bu millet beraber yaşama iradesini kaybetti mi, acaba biz falancaları ayırsak böyle yolumuza devam etsek' sorularını soruyordu. Ama Van depreminden sonra 75 milyon millet 'hayır biz bin yıldır olduğu gibi bundan sonra kıyamete kadar da beraber yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü biz acıyı paylaşabiliyoruz' dedi. Önemli olan o sıkıntılı dönemde milletin birlik, beraberliğini ve dayanışma ruhunu göstererek o sıkıntılı ortamdan çıkmaktı. Biz de o sıkıntılı ortamdan çıktık ve depremin üzerinden iki yıl geçmeden Van'a gelenler şaşırıyorlar. Çok şükür bu şehir çok hızlı bir şekilde ayağa kalktı." dedi.

Daha önce çalıştığı yerlerle de bağının kesilmediğini, Van ile de bağını kesmeyeceğinin altını çizen Karaloğlu, Vanlılardan haklarını helal etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, davetlilerle tek tek vedalaşarak helallik istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası