Ege Postası
Geri

Valilikten Karaburun'a balık çiftliği vizesi

Bir yanda RES’ler (Rüzgar Enerji Santralleri), bir yanda balık çiftlikleri ile mücadele eden yarımadanın yaşam alanları gün geçtikçe daralmaya devam ediyor. Son yıllarda balık çiftliklerinin ardı ardına kurulduğu Karaburun'da 20 adet kafesten oluşan yılda 2 bin 500 ton kapasiteli balık çiftliği için ÇED sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Karaburun'daki tartışma konusu olan balık çiftliği için Valilikten vize çıktı. Valilikten Karaburun'a flaş bir vize daha
Valilikten Karaburun'a balık çiftliği vizesi
Haberler / İzmir
15 Temmuz 2015 Çarşamba 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Bakanlık İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, Yaşar Holding şirketlerinden Çamlı Besicilik'in İzmir Karaburun'da kuracağı balık çiftliği ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nu yeterli buldu ve nihai olarak kabul etti. 
Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta 10 gün görüşe açılacak. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşlerin dikkate alınacağı, görüş ve önerilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bakanlığa iletilmesi gerektiği ifade edildi.

Yatırım değeri 5 milyon 200 bin lira olan tesisin Küçükbahçe Köyü, 5 numaralı Su Ürünleri Potansiyel Alanı içerisinde 98 bin metrekare deniz yüzeyi kaplayacak şekilde kurulması planlanıyor. Tesiste çipura, levrek, sarıağız, mercan türleri, trança, sinarit, sivriburun ve karagöz yetiştirilmesi planlanıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası