Ege Postası
Geri

Valilikten tapusunu vermediği şantiyeye onay

Kapatılan İl Özel İdaresi'nden kalan ve belediyenin mahkeme kararı ile aldığı Bergama Şantiyesi için İzmir Valiliği Çevre Şehircililik İl Müdürlüğü'nden kritik onay geldi. Taşınmazı Müftülük'e veren Valilik, Büyükşehir'in asfalt plenti kuracağı eski tesise istediği ÇED izni için ön onayı verdi. Tapusunu vermediği şantiyeye onay verdi
Valilikten tapusunu vermediği şantiyeye onay
Haberler / İzmir
15 Haziran 2016 Çarşamba 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2014 yılında İl Özel İdaresi'nin kapatılmasıyla birlikte yaşanan paylaşım krizinin ardından açtığı yüzlerce dava ile konuyu yargıya taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazları bir bir geri alıyor. 2'inci İdare Mahkemesi'nin İzmir Valiliği Devir Paylaşım ve Tasfiye Komisyonu'nun tahsis kararını iptal etmesiyle Büyükşehir Belediyesi'ne verilen Bergama'daki eski şantiye asfalt plenti olacak.

Valiliğin o kararı 137 köye darbe vurdu Özel idare malları haraç mezat

KUZEYDEKİ İLÇELERİ KURTARACAK TESİS YOLA ÇIKIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama başta olmak üzere, Dikili, Kınık, Kiraz,Beydağ gibi kentin kuzey aksındaki ilçelere daha rahat hizmet götürmek amacıyla ilçede kurmak istediği şantiyeyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Valiliği tarafından 2014 yılındaki tartışmalı paylaşım kararları sonrasında Hazine'ye devredilen, sonra da Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen ve Müftülük tarafından Kız Kuran Kursu yapılması planlanan Özel İdare'nin eski şantiyesi resmen asfalt tesisi oluyor.

BELEDİYE İMZAYLA DEĞİL, MAHKEMEYLE ALDI

Belediyenin talebini inceleyen İzmir Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Bergama'da İslamsaray Mahallesi'nde yer alan ve yol, bakım ve onarım hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla Bakırçay Şantiyesi kurulması planlanan tesisle ilgili ÇED başvurusunu onaylayarak sürecin başladığını ilan etti. Belediyenin Fen İşleri birimi tarafından kullanılacak tesisin gelecek nihai onayın ardından asfalt plent tesisi, beton santrali, parke taşı üretimi ve taş ocağı (kırma-eleme) faaliyetlerinde kullanılması bekleniyor.

ARAÇLAR KARAYOLLARI'NA BİNA DA MİLLİ EĞİTİM'E VERİLMİŞTİ

İl Özel İdaresi'nin kapatılması ve bütünşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte başlayan sancılı süreçte, söz konusu tesisi alarak çevre ilçelere daha rahat ve daha hızlı hizmet götürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği'nden gelen tartışmalı devir kararları sonrasında şoka uğramıştı. Hatırlanacağı üzere, 2014'teki geçiş sürecinde ilçelerde hizmet krizi yaşanmış, tesis ise kilit altında tutulmuş ve hem araçlar hem de tesis çürümeye terk edilmişti. Valilik kararıyla şantiyedeki araçlar ve iş makineleri Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne, tesis de Hazine'ye devredilmişti. Hazine'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiği şantiyede çalışma yürüten İlçe Müftülüğü burada Kız Kuran Kursu açmak için hazırlıklara başlamıştı. Fıkraları aratmayan olaylar silsilesi sonrasında belediyenin açtığı davanın ardından tüm paylaşım kararları iptal edilerek, hem tesis hem de araçlar Özel İdare'nin görev, yetki ve sorumluluklarını devralan Büyükşehir Belediyesi'ne verilmişti.

MÜFTÜLÜK NE VAR NE YOKSA GÖTÜRMÜŞTÜ

Mahkeme kararının çıktığı günlerde İlçe Müftülüğü'nün bir gece yarısı adeta yangından mal kaçırırcasına şantiyedeki eşyaları götürmesi ise uzun süren tartışmalara açmıştı. Şantiye kuracağı tesisi devralmak üzere buraya giden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olayın ardından karşılaştığı manzara karşısında şoka uğrarken, olayla ilgili ayrıca soruşturma başlatılmıştı. Bergama'daki şantiyeyle ilgili yaşanan gelişmeler neticesinde tesisin tapusunu belediyeye vermeyen Valilik makamı, belediyenin istediği şantiyeye de izin vermiş oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylelikle yeni bir tesis kurmak için yeni arazi aramaktan kamu kaynaklarından ayrıca harcama yapmaktan ve zarara uğramaktan da kurtulmuş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası