Ege Postası
Geri

Van Gölü Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oluyor

Bitlis ve Van Valiliği tarafından düzenlenen '4. Bitlis-Van Su Sporları Festivali' görkemli bir açılışla başladı.Yaşam Alışveriş Merkezi önünden kortej yürüyüşü ile başlayan program, daha sonra Tatvan sahilinde devam etti. Gösterilerden...
Van Gölü Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oluyor
Haberler / Genel
29 Haziran 2013 Cumartesi 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis ve Van Valiliği tarafından düzenlenen '4. Bitlis-Van Su Sporları Festivali' görkemli bir açılışla başladı.

Yaşam Alışveriş Merkezi önünden kortej yürüyüşü ile başlayan program, daha sonra Tatvan sahilinde devam etti. Gösterilerden biri olan paraşüt gösterisinde ise talihsiz bir olay yaşandı. Tepeden havalanan bir paraşütçü yarışma alanındaki vatandaşların arasında yere çakıldı. İl dışından gelen paraşütçünün hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda açılış konuşmasını Bitlis Valisi Veysel Yurdakul yaptı. Olağanüstü bir gün yaşadıklarını ifade eden Yurdakul, "Bir taraftan Avrupa Birliği tarafından desteklenen, seçkin destinasyon olarak bilinen Nemrut Kalderası, güzelliği, mavisi bize sağladığı ve sundukları ile bir barış ve bir dostluk denizi olan Van Gölü etrafında siz değerli hemşehrilerimiz, dostlarımız ve kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bölgemiz gerek doğal değerleri gerek görsel ve tarihi değerleri ile sadece Bitlis bölgesine değil, Türkiye'de, hatta bütün dünyada çok büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin farkına varmış olmanın ifadesi olarak bir taraftan Bitlis Eren Üniversitemiz, öbür taraftan Tatvan Kaymakamlığımız ve STK'larımız, değerli medya mensuplarımız ile birlikte bu değerli günü idrak ediyoruz. Gerçekten bu çalışmalar ve bu programdaki amacımız insanımıza daha fazla aş, daha fazla iş ve istihdam sağlamak ve sadece bu bölgede değil, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir turizm destinasyonu olmaktır. Zaten mevcut bir potansiyelin oluşturulması, turizm ağlarına katılması başta Tatvan ilçemiz olmak üzere Ahlat, Adilcevaz ve Bitlis olarak turizmden daha fazla istifade etmektir. Ben bu bakımdan bu güzel organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da etkinliklere katılmak üzere il dışından yaklaşık 500 sporcunun ilçeye geldiğini söyledi. Bu tür organizasyonlarla gerek ilin gerekse ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlandığına işaret eden Kaymakam Erkan, herkesi etkinliklere katılmaya devet etti.

Konuşmalarının ardından protokol tarafından 4'ncü Bitlis-Van Su Sporları Festivali'nin açılışı yapıldı. Gün boyu yelken, kano, dragon, plaj futbolu, yamaç paraşütü yarışlarının yapılacağı festival, 3 gün sürecek. Festival plaj futbolu, kano, kürek yarışmaları ile yamaç paraşütü gösterileriyle devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası