Ege Postası
Geri

Ve anahtar listeler salonda

CHP'de Parti Meclisi ve YDK için kurultayda yarış yaşanıyor.Çarşaf liste ile gidilen seçimde kilidi anahtar listeler çözecek. Saat 17:00 itibariyle salonda bir çok liste dağıtılmaya başlandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden salona biri 104, diğeri 52 kişilik olan 2 liste geldi. Başkanlık yarışından çekilen Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve ekibi ile 'Sol Kanat'ın etkili isimlerinden Fikri Sağlar ve arkadaşları da anahtar liste çıkardı.  Kılıçdaroğlu cephesinden iki liste!
Ve anahtar listeler salonda
Haberler / Politika
17 Ocak 2016 Pazar 18:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP’de 35. Olağan Kurultayı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olmasının ardından Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleriyle devam ediyor. 

60 kişilik Parti Meclisi'ne 500'e yakın, 15 kişilik YDK'ya ise 100'ü aşkın partili aday oldu. 

"İZMİR'DEN KİMLER ADAY OLDU'"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR'İN PM ADAYLARI
PM'ye İzmir’den Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Selin Sayek Böke, Milletvekilleri Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam, PM Üyesi Elfin Tataroğlu ve İrfan Önal, Eski Milletvekilleri Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, İl Eski Başkanı Bedri Serter, Banu Özdemir, Öznur Mercan, Tamer Şanlı, Nurgül Uçar, Kazım Umdular, Mehmet Şakir Başak, Ester Bulut, Ezgi Deniz Urunga, Fatma Doğru, Sevda Erdan Kılıç, Levent Eyipişiren, Berrin Gülçay Dilekçi, Seniye Nazik Işık, Hakkı Akalın, Taner Şanlı ve Bahadır Koçak aday oldu.

İZMİR'İN YDK ADAYLARI 
YDK’ya İzmir’den başvuru yapan isimler ise şu şekilde sıralandı: Selahattin Balta, Şehrazat Mercan, Mahir Polat, Günsel Sağlam, Nevzat Yıldırım, Ülkü Caner, Süheyla Sumru Karaer, Nilay Kökkılınç ve Fikret Doğan… 


Çarşaf liste ile gidilen seçimde kilidi anahtar listeler çözecek. Gözler  'kilidi açacak liste' diye yorumlanan Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine çevrildi.
 
Saat 17:00 itibariyle salonda bir çok liste dağıtılmaya başlandı.


KILIÇDAROĞLU'NDAN 2 LİSTE
Kılıçdaroğlu cephesinden salona 2 anahtar liste saat 19:00'da geldi.

'Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anahtar Listesi' isimli 104 kişilik anahtar listede İzmir'den Genel Yardımcısı, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit, Zeynep Altıok'un yanı sıra PM Üyesi İrfan Önal, İzmir Eski Milletvekilleri Erdal Aksünger, Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Moroğlu ile  Kazım Umdular, Sevda Erdan Kılıç, Taner Şanlı ve Emre Çam yer aldı.  

ANAHTARIN ANAHTARI

Üzerinde CHP logosuyla birlikte 'Örgüt Anahtar Liste' yazan beyaz-kırmızı ve siyah renklerin yer aldığı 52 kişilik  'anahtarın anahtarı' diye adlandırılan listede ise İzmir'den PM için Mustafa Moroğlu, İrfan Önal, Selin Sayek Böke, Kamil Okyay Sındır, Kazım Umdular, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Emre Çam, Sevda Erdan Kılıç, YDK için ise Şehrazat Mercan, Mahir Polat yer aldı.

Bu listede 104 kişilik geniş listeye göre  Ali Yiğit, Rahmi Aşkın Türeli ve Taner Şanlı yer almadı.

Öte yandan iki listede yer alan 8 kişilik Bilim Kültür Platformu Üyeliği bölümünde Özkan Yıldız ve 
 İştar Gözaydın Savaşır kendine yer buldu. 


SOL KANAT LİSTE ÇIKARDI
Parti içinde 'Sol kanat' olarak bilinen Fikri sağlar ve arkadaşlarının 'Örgütün llistesi' başlığıyla hazırladığı anahtar listesinde İzmir'den PM için İrfan Önal, Elfin Tataroğlu, Erdal Aksünger, Levent Eyipişiren, Emre Çam, YDK için Şehrazat Mercan, Selahattin Balta yer aldı.

İNCE YİNE LİSTE ÇIKARDI

Bir önceki kurultayda genel başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ekibiyle birlikte hazırladığı 'Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik' listesinde İzmir'den PM için, Elfin Tataroğlu, Nurgül Uçar, Hakkı Akalın, Erdal Aksünger, Ester Bulut, Fatma Doğru, Emre Çam YDK için ise Günsel Sağlam, Sumru Karaer isimleri yer aldı.

FARKLI LİSTELER DAĞITILDI
Bu iki liste dışında farklı listelerde salonda dağıtıldı. Bu listeler ve listelerde yer alan İzmirliler şöyle;

Değişim ve Kardeşlik listesinde Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, İrfan Önal, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın,  Parti Meclisi listesinde Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın, Birlik ve Kardeşlik listesinde Selin Sayek Böke ve Erdal Aksünger, CHP’de Değişim ve Yenilenme listesinde Selin Sayek Böke, Kamil Okyay Sındır ve Levent Eyipişiren ,Gelenekten Geleceğe listesinde  Sevda Erdan Kılıç,Örgütün Sesi listesinde Selin Sayek Böke, Kamil Okyay Sındır, Mustafa Moroğlu, Kazım Umdular, Hakkı Akalın, Erdal Aksünger, Emre Çam yer aldı.










 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası