Ege Postası
Geri

Vekiller için ayrılan sağlık bütçesi: 52,6 milyon TL

2024 yılının ilk altı ayında, milletvekillerinin sağlık harcamaları için toplam 52 milyon 567 bin TL harcandı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90,4 oranında artış gösterdi.
Vekiller için ayrılan sağlık bütçesi: 52,6 milyon TL
Haberler / Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, sağlık harcamalarındaki fiyat artışı yüzde 71,6 olan resmi enflasyon oranını geçerek yüzde 78,51'e ulaştı. BirGün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre, Vatandaşlar, sigorta primleri, muayene ve reçete ücretlerini ödemekte zorluk yaşarken, milletvekillerinin sağlık harcamaları büyük bütçe ayrıldı. Özellikle Haziran ayında milletvekillerinin tedavi ve sağlık malzemeleri için 7,8 milyon TL, ilaç masrafları için ise 580 bin TL ödendi.

Vekil maaşı 169 bin liraya yükseldi

Milletvekillerinin maaşları da Temmuz ayında yapılan zamlarla arttı. Milletvekili maaşı 141 bin liradan 169 bin liraya, çift maaş alan emekli vekillerin aylık gelirleri ise 241 bin liradan 288 bin liraya yükseldi. (T24 HABER)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası