EGE POSTASI - YENİ Parti İzmir örgütünde kongre takvimi yeniden şekillendi. Daha önce 12 Eylül olarak planlanan ilçe başkanlığı ön seçimi 26 Eylül’e ertelenirken, delege seçimleri öne alındı.
YENİ Parti'nin yeni programına göre, 13 Eylül Pazar günü İzmir’in 30 ilçesinden 27'sinde sandık kurulacak.
O İLÇELERDE ÖN SEÇİM YOK
Kongrelerde oy kullanabilmek için son üyelik tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos itibarıyla üye sayısı 400’ün altında kalan ilçelerde ise ön seçim yapılmayacak.
Bu kapsamda Kiraz, Beydağ ve Kınık’ta sandık kurulmayacak. Söz konusu üç ilçede kongre süreci ön seçim yapılmadan ilerleyecek.
İlçelerde uzlaşı sağlanması halinde tek listeyle, uzlaşı çıkmaması durumunda ise birden fazla listeyle delege seçimine gidilecek. Seçilecek delegeler, daha sonra yapılacak kongrelerde oy kullanacak.
İlçe başkanlarını belirleyecek ön seçimin ise tüm üyelerin katılımıyla 26-27 Eylül tarihlerinde yapılması bekleniyor. Kesin tarih ve sandık yerlerinin İzmir İl Örgütü tarafından duyurulacağı belirtildi.
AYTEKİN İLÇE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK
Öte yandan YENİ Parti Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, kongre ve ön seçim sürecini değerlendirmek üzere ilçe başkanlarıyla bir araya gelecek. Toplantının bu akşam (8 Ağustos) saat 19.00'da gerçekleşceği öğrenildi.