Ege Postası
Geri

Yamanlar Koleji Türkiye’nin ilk sanat olimpiyatının 7.’sini düzenledi

Uluslar arası bilim olimpiyatlarında kazandığı yüzlerce altın madalya ile Türkiye’nin gururu olan Yamanlar Koleji, ülkenin tek sanat olimpiyatının 7.’sini gerçekleştirdi. Yamanlar Koleji tarafından geleneksel hale getirilen ‘İlk ve ortaokullar...
Yamanlar Koleji Türkiye’nin ilk sanat olimpiyatının 7.’sini düzenledi
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2013 Pazar 01:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslar arası bilim olimpiyatlarında kazandığı yüzlerce altın madalya ile Türkiye’nin gururu olan Yamanlar Koleji, ülkenin tek sanat olimpiyatının 7.’sini gerçekleştirdi. Yamanlar Koleji tarafından geleneksel hale getirilen ‘İlk ve ortaokullar arası Sanat Eğitimi ve Proje Olimpiyatı’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Yamanlar Koleji Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Kurtlar Vadisi dizisinde de rol alan ünlü oyuncu Turgay Tanülkü ile ünlü sanatçı Burak Kut da katıldı. Törenin açılışında konuşan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, bu yıl 7.’sini düzenledikleri sanat olimpiyatına 81 ilden 610 okulun bin 82 proje ile katıldığını söyledi.

Yamanlar Koleji’nin, uluslar arası bilim olimpiyatlarında Türkiye’nin kazandığı 381 madalyadan 118’ini ülkemize kazandırdığını hatırlatan Kasap, “Yamanlar Koleji, bilim alanında Türkiye’yi dünyada büyük başarıyla temsil etme sorumluluğunu yerine getirmektedir. Bilimde kendisini dünyaya kanıtlamış olan okulumuz, bunun yanında sanat alanındaki çalışmalardan da geri kalmamıştır. ‘Güzel bakan güzel görür, güzel gören hayatından lezzet alır’ ilkesinden yola çıkarak yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan Yamanlar Eğitim Kurumları, sanatsal çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edecek” dedi.

“YAMANLAR’IN ÇALIŞMASI ÖRNEK OLMALI”

Ödül töreninde konuşan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, 7.’si yapılan olimpiyatın, dünyaya örnek olan mükemmel bir çalışma olduğunu söyledi. Bu tür çalışmaların eğitim kurumlarımızın geldiği noktayı gösterdiğini aktaran Ediz, “Emeği geçen herkesi kutluyorum. Ülkenin geleceğinde eğitim kurumlarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Temennimiz, tüm eğitim kurumlarının benzer çalışmalarla dünyaya örnek olması ve Türkiye’yi dünyada daha iyi bir yere taşımasıdır” diye konuştu.

BURAK KUT: OKUL HAYATINDA SANATSAL ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİ”

Müzik, drama, rekreasyon, kaligrafi, resim, pandomim ve oyuncak tasarım olmak üzere 7 ayrı kategoride düzenlenen olimpiyatın ödül töreninde konuşan ünlü sanatçı Burak Kut, “Okul hayatında yapılan bu tür sanatsal organizasyonlar, gelecekte insanlara bir kapı açacaktır. Eğitimle ilgili her kurumu desteklemeye çalışıyorum. İşin içinde hayır varsa hiç ‘hayır’ demiyorum.” dedi.
Burak Kut’a gecenin anısına Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap tarafından plaket verildi. Kut da, olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilerden bazılarına ödüllerini verdi.

Olimpiyatlara, 2 bin 580 öğrenci bin 82 proje ile katıldı. Olimpiyatlara katılan projeler, çeşitli üniversitelerden 30 akademisyen, eğitimci ve devlet tiyatrosu sanatçılarından oluşan alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Her kategoride dereceye giren ilk üç öğrenci ile mansiyon ödülü alan öğrencilere ödüllerini geceye katılan sanatçılar Burak Kut, Turgay Tanülkü ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz’in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri takdim etti. Gecede dereceye girerek ödül alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası