Ege Postası
Geri

Yargıtay, 5 kişinin ölümüne sebep olan sürücünün 5 yıllık cezasını az buldu

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde 2009 yılı Kurban Bayramı'nın 3. günü belediye otobüs durağına girerek 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olan üniversiteli sürücüye yerel mahkemenin verdiği 5 yıl 10 ay hapis cezası...
Yargıtay, 5 kişinin ölümüne sebep olan sürücünün 5 yıllık cezasını az buldu
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde 2009 yılı Kurban Bayramı'nın 3. günü belediye otobüs durağına girerek 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olan üniversiteli sürücüye yerel mahkemenin verdiği 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından az bulundu. Kazanın ardından tutuklandıktan sonra yargılama sürecinde tahliye olan sanık sürücü, yeniden hakim karşısına çıkacak.

Kaza, 29 Kasım 2009’da Beşevler Küçük Sanayi kavşağında Metro Market önündeki otobüs durağında meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Atıl Arda Yavuz'un kullandığı 34 DH 7606 plakalı özel otomobil, iddiaya göre aşırı hız sebebiyle kontrolden çıkarak otobüs durağına çarptı, takla attıktan sonra yan yattı. Durakta otobüs bekleyen yolcuların bir kısmı kaçmayı başarırken, Semra Çetin (47), Resmiye Yurteri (64), Ebru Candaş (21), Hikmet Dikici (43) ve Cevriye Tokpınar (51) hayatlarını kaybetti, 5 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Atıl Arda Yavuz (22), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma, taksirle 5 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçlarından hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan üniversite öğrencisi Atıl Arda Yavuz, yargılama sürecinde tahliye edildi. Yavuz, mahkemece 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel mahkemenin kararını hem sanık avukatı hem de kazada ölenlerin yakınları Yargıtay’a temyize gönderdi. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, 12 ayrı temyiz müracaatı üzerine dosyayı incelemeye aldı. Yapılan incelemede, 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olan sürücüye verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezası az bulunarak, yerel mahkemenin kararı bozuldu. Daire kararında, “Sanığa alt sınırdan ceza verilmiştir. Davada adalet ve hakkaniyet ilkeleri uyarınca alt sınırdan daha da uzaklaşarak hüküm verilmesi gerekir” denildi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından sanık sürücü önümüzdeki günlerde yeniden Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası