Ege Postası
Geri

Yaz Kur'an kursuna giden küçükler, karpuzla serinliyor

Zonguldak'ta "Gel bu yaz, Kur'an'ı kalbine yaz" sloganıyla Yaz Kur'an Kursu'na giden küçük öğrenciler, eğlenerek öğreniyor. Kur'an-ı Kerimi yüzünden okuma, sure ve dua ezberleme ve dini bilgiler öğrenme ile koro halinde ilahi okuyan...
Yaz Kur'an kursuna giden küçükler, karpuzla serinliyor
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zonguldak'ta "Gel bu yaz, Kur'an'ı kalbine yaz" sloganıyla Yaz Kur'an Kursu'na giden küçük öğrenciler, eğlenerek öğreniyor. Kur'an-ı Kerimi yüzünden okuma, sure ve dua ezberleme ve dini bilgiler öğrenme ile koro halinde ilahi okuyan küçükler, ders bitiminde ise karpuz, dondurma ve çeşitli ikramlarla serinliyor. Dilim halinde kesilen karpuzlar, cami imam hatibi tarafından öğrencilere ikram ediliyor. Sıcaktan bunalan küçükler de karpuzu ısırarak serinlemenin keyfini çıkarıyor.

Terakki Mahallesi Ayvaz Camisinin 30 yıllık imam hatibi olan Dursun Alamehmet(52), yaptığı açıklamada, "24 Haziran'da 'Gel bu yaz Kur'an'ı kalbine yaz' sloganıyla başladığımız kursumuzda çocuklarla tatil havasında ders yapıyoruz. Hem eğlendiriyoruz hem ders yapıyoruz. Kursumuz neşeli bir şekilde devam ediyor. Gördüğünüz gibi çocuklar hiç sıkılmadan bayram yapar gibi vaktini geçiriyor. Böylece faydalı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Kursa ilk etapta 72 öğrenciyle başladıklarını anlatan Alamehmet, şunları söyledi: "Bu sayı en az bu kadar daha artacaktır diye ümit ediyorum. Çocuklarımızı camiyi sevdirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu hafta karpuz ikramı yaptık, önümüzdeki hafta dondurma, lahmacun, ayran gibi çeşitli ikramlarımız olacak. Çocuklar da bundan çok memnun. Belki evde yarım dilim karpuz yemezler; ama burada en az bir dilim yiyorlar ve günlerce yedikleri karpuzun lezzetini de unutamıyorlar."

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Kur'an Kursuna gitmekten öğrenciler de memnun. Derslerin çok eğlenceli geçtiğini anlatan küçük öğrenciler, " Her gün yeni sureler dualar öğreniyoruz. Derslerimiz çok eğlenceli geçiyor. Hoca bize ikramlar sunuyor. Yaz sıcaklarında karpuz yiyerek serinliyoruz. Derslerde tekrarlar yaparak daha iyi ezberlemeye çalışıyoruz. Sonra koro halinde ilahiler söylüyoruz ve karpuz yiyerek serinliyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası