Ege Postası
Geri

Yeni Fuar Merkezi'nin temel atma töreninde hükümete yüklendi

CHP Lideri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı Yeni Fuar Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.CHP'li belediye başkanlarına övgü yağdıran Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete son on yılda terörde gelinen durum ekseninde yüklenirken, basına yansıyan ’İmralı tutanakları’ ile üzerinden 10 yıl geçen '1 Mart Tezkeresi'ni gündeme getirdi konuşulması ve açıklanması yönünde çağrı yaptı.
Yeni Fuar Merkezi'nin temel atma töreninde hükümete yüklendi
Haberler / Politika
2 Mart 2013 Cumartesi 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir’deki günübirlik mesaisine Swiss Otel’de ilçe başkanlarıyla kahvaltı yaparak başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kentteki ikinci durağı Gaziemir oldu. CHP Lideri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı Yeni Fuar Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.Kent ekonomisine büyük ivme kazandıracak yeni fuar merkezi, 337 bin metrekare ile Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacak. Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada CHP’li belediye başkanlarına övgü yağdırdı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "İmralı tutanakları" ile “1 Mart Tezkeresi” konusunda çağrı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte fuarcılık sektörünü büyüterek dünya standartlarına taşıma hedefi doğrultusunda projelendirilen yeni fuar merkezinin temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmirli PM Üyeleri, İl Başkanı Ali Engin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ilçe belediye başkanları, il yönetimi, il disiplin kurulu yönetimi, ilçe başkanları katıldı.Örgüte uzun zamandır tören için yoğun katılım çağrısı yapan Kocaoğlu’nun çağrısı yanıtsız kalmadı. Törene katılım oldukça yoğundu. Vatandaşlar için  hazırlanan oturma alanları dolarken bir o kadar vatandaşta ayakta töreni takip etti.

Kürsüye ‘Başbakan Kemal’ tezahüratları arasında gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması, ‘durma ilerle gençlik seninle, ‘inadına sol inadına CHP’ tezahüratlarıyla sık sık kesildi.



BAŞKANLARA ÖVGÜ
“İzmir sadece İzmirlilerin değil Türkiye’nin gözbebeğidir” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu,Belediye başkanlarını övdüğü konuşmasında şunları söyledi, “ İzmir Dünya metropolleri içinde en sağlıklı gelişen dördüncü metropol olmuştur. Bu başarının altında imzaları olan belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Belediye başkanlarımız bir çok yeniliğe imza attı. İlk metro mu dersiniz. Temelini CHP’li bir belediye başkanı attı.Fuar mı diyorsunuz onun da altında da CHP’li bir belediye başkanının imzası vardır. Doğal Yaşam parkı mı diyorsunuz. Onun da altında CHP’li belediye başkanının imzası var.Önce kendime değil önce halkıma hizmet anlayışına sahiptir CHP’li belediye başkanı..Fuar alanı binlerce kişiye istihdam yapacak. İzmirli’nin yüzü gülecek. İzmir dünyada daha da tanınacak. Fuara dört biryandan gelenler bu kentte yatacak, yiyecek, gezecek…Güzel bir Körfezi var İzmir’in…Körfez’in yeniden canlandırıldığını duydum.resimleyen arkadaşlara yürekten teşekkür. İzmirli yeşiliyle mavisiyle örnek bir kent. Yeşil alanı fazla. Belediye Başkanlarımız ‘yeşil az’ diyor. Yeşilliği ranta kurban etmiyorlar halka hizmetine sunuyorlar. İzmir uygarlığa açılan kapıdır. Anadolu’dan gelenlerle birlikte kadar birliği yapılmıştır bu kentte..İzmir Anadolu’nun sesidir.herkes bilir ki Büyükşehir Başkanı kırsaldan metropole herkese hizmet eder. Kapısı açıktır. Belediye başkanlarımızın bir diğer temel özelliği halka hesap vermeyi onurlu bir görev olarak görür”

KİK’E ÇATTI
Konuşmasında Kamu İhale Kurumu’na da yüklenen Kılıçdaroğlu,"Bu fuar alanı belediyenin kendi imkanlarıyla yapacağı bir yer. İtiraz geldi. KİK itirazı 20 günde sonuçlandırabilirdi. Tam yedi buçuk ay beklettiler. Nede? Acaba hizmeti engelleyebilir miyiz diye…Hangi baskıyı uygularsanız uygulayın hiçbir belediye başkanını halka hizmetten alı koyamazsınız” dedi.



BAŞBAKAN’A SESLENDİ

CHP Lideri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete son on yılda artan terör olayları ve hükümetin terör politikası ekseninde yüklenirken,basına yansıyan ’İmralı tutanakları’ ile üzerinden 10 yıl geçen “ 1 Mart Tezkeresi”ni gündeme getirdi çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi, “Devlet adamı dediğiniz kişi sorunları önceden görür sorun kronikleşmeden çözüm üretir. Devlet adamı dediğiniz kişi 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakar. Devlet adamı devletine milletine sahip çıkar. Devlet başkanı dediğiniz kişi bir tek çocuğun bile yatağa aç girmeyeceğini garanti eder. Devlet adamı dediğiniz kişi hapiserde gazetecilerin olmamasını sağlar, bilim insanlarının çürütüldüğü düzeni yaratmaz, bireysel hak ve özgürlüklerin alanını genişletir. Devlet adamı dediğiniz kişi ülkesinin çıkarları başkalarının üstüne inşa etmez. Yurtta barış cihanda barış sözünü gelecek kuşaklara bırakılmasını hedef olarak görür.Devlet adamı dediğiniz kişi insanını doğasını sever.
Bizim devleti devlet adamı kimliğiyle yönetecek insanlara ihtiyacımız var.Bizim öngörüleri güçlü yöneticilere ihtiyacımız var. Türkiye iyi yönetilmiyor. Tüm komşularımızla kavgalı haldeyiz.Barış içinde yaşamak varken, batının egemen güçlerinin tuzağına düşmemek varken neden savaş'2002 yılını düşünün…Sıfır terör…2013’ü düşünün neden Türkiye bu noktaya geldi 10 yılda... Türkiye’yi terör batağına sokan bir düzeni nasıl haklı göreceğiz. Kim yönetiyor ülkeyi…Gazetelere tutanaklar yansıdı. Haberi kim sızdırıyor bunları konuşuyorlar. Şimdi ülkeyi yöneten Başbakan’dan yanıt bekliyoruz. Sen ne düşünüyorsun bu konuda milletin önünde çık açıkça görüşünü belirt.ortağın biri konuştu. Öbür ortak benim konuşmaya hakkım yok diyemez. Bu ülkeyi yönetiyorsan adam gibi yönetiyorsan yanıtını bekliyorum. İzmir’den tekrardan sesleniyorum. Milletin önüne çık ve konuş ne bekliyorsun sen'10 yıl önce yabancı bir ülkenin askerleri geldi. TBMM’den o yabancı askerlerin ülkeye gelmesiyle ilgili bir karar çıkmamıştı. Gizli oturumda reddedildi. Gelen askerler geri gönderildi. Gizli tutanakların açıklanması yasak. 10’uncu yıl doldu. Yine İzmir’den çağrı yapıyorum. İlk kurşunun atıldığı İzmir’den çağrı yapıyorum.O tutanakları açıklayın. Biz o tutanakların açıklanması için başvurduk. Kim ne konuştu. Neyi savundu. Kim yabancı askerler bu topraklar gelsin dedi. Kim karşı çıktı”

ADALET YA GELECEK YA DA GELECEK
Konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘çete lideri’ sıfatıyla yargılandığı Büyükşehir Davası’na gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanını 397 yıl hapisle yargılıyorsanız orada adalet yoktur. Vatandaşın vicdanı adaletin terazisidir.Bu ülkede adalet ya gelecek ya da gelecek. Biz bunu sağlayacağız” dedi



KOCAOĞLU: TEK BAŞIMIZA YAPACAĞIZ

Kürsüye alkışlar arasında gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığın temelinin İzmir’de atıldığını ifade ederek konuşmasına başladı ve şöyle devam etti “ Fuarcılık sadece belediyelerin bünyesinde devam etmesinin belli sıkıntıları olduğunu görüp bunu halka mal ederek yani İzmirliye kaderini birleştirmiş sanayiciye mal ederek yürümek istedik. Belli dar boğazlara rastladık ama sonunda Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmayı bitirdi, projesini bitirdi temelini de atıyor.Mermer Fuarı’na kadar burayı bitireceğiz. İzmir fuarcılığı çağ atlayacak. İzmir fuarcılığıTürkiye’nin Dünya’ya açılmasını Türk insanının çeşitli ürünlerle ilk defa karşılaştığını biliyoruz. Mevcut fuar alanında düzenlediğimiz yaklaşık 30 fuarla toplamda 400-500 milyon civarında para bıraktırıyoruz.Mevcut fuarı da eş zamanlı bitirip kongre merkezleri yapacağız. Yeni Fuar Alanı, Büyükşehir’in tek kalemde çıktığı en büyük ihaledir.Biz kenti kalkındırmayı zenginleştirmeyi,kentin suyunu havasını korumayı ve bunu sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz. Dünyada bir çok fuar alanı bir çok müze yapılıyor. Merkezi hükümet, bakanlıklar ve ilgili birimlerin katkısıyla gerçekleşiyor. Biz Ahmet Adnan Sayguun Kültür merkezi’nin tek başımıza yapıyoruz. Kongre merkezini tek başımıza yapıyoruz. Yeni Fuar Alanı’nı da tek başımıza yapacağız. Gönlünü adarsanız beyninizi ruhunuzu adarsanız, sadece ve sadece Büyükşehir’in gücüyle bu kenti kalkındırabilir, tüm altyapı sorunları halledebilir kenti yukarılara taşırsınız. 4 milyon İzmirliye güveniyoruz. İzmirliler de bize güveniyor”



KIRAÇ: EXPO’YLA TAÇLANDIRACAĞIZ

İzmir Valisi Cahit Kıraç temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Dünya kenti olma yolunda önemli adımlarla ilerleyen İzmir, misyonuna yakışır bir fuara kavuşacak. Hedefimizi EXPO’ya yönlendirerek ve EXPO’yu alarak fuarlar kentinin nasıl olacağını dünyaya göstereceğiz”dedi.

ŞENOL: SOSYAL HİZMET KALESİ YAPTIK
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise,“ Her yaştan insanımıza doğumdan ölüme dek yardımcı olduk. Doğumdan ölüme kadar yanlarındaydık. İnsana dokunan projeler yaptık. Projelerimiz ile Gaziemir’i sosyal hizmet kalesi yaptık. Biz 20 yıl sonrasının Gaziemir’ini yaratıyoruz. Bu kentin kıymeti çok fazla. Biz günübirlik iş yapmadık. Gaziemir’in 25 yılını planladık. Biz ülke olarak çok büyük hatalar yaptık. Havayı suyu çevreyi kirlettik. Yepyeni bir dünya yaratmayı planlıyoruz. Bu ilçe Türkiye’nin en hızlı gelişen ikinci büyük kenti. Son 43-5 yılda da hem Gaziemir halkı hem de Gaziemir adına başta ulaşım olmak üzere altyapıda ulaşımda büyük adımlar atık. Daha çok yapılacak işimiz var.



400 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

Gaziemir’deki yeni fuar merkezi, toplam 337 bin metrekarelik alanda kurulacak. İlk etapta 110 bin metrekare alan üzerinde 7 tane sergi holü yapılacak. Holler, tek ya da aynı anda birden fazla fuara hizmet verebilecek şekilde teras şeklinde tasarlanacak ve birbirlerine geçişleri olacak. Fuarda 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı yapılarak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. Tesis, sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak. Kurulacak seyir kulesi, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanacak meydan ise fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 70 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Rezerv alan haricinde ayrıca, 42 bin metrekarelik bir alan da otel ve kongre merkezi için ayrıldı. Kente kazandırılacak bu dev yatırımın maliyeti, kamulaştırma dahil yaklaşık 400 milyon TL’ye ulaşacak.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası