Ege Postası
Geri

Yeni bakanın 2 baş ağrısı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu koltuğa oturur oturmaz, Wikileaks belgelerinde adının geçmesi ve özel bir hastanenin ortağı olması gündeme geldi.
Yeni bakanın 2 baş ağrısı
Haberler / Politika
1 Şubat 2013 Cuma 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu koltuğa oturur oturmaz iki başağrısı yaşadı. Muhalefet milletvekilleri, bakan Müezzinoğlu’nun, Wikileaks belgelerinden adının geçmesi ve İstanbul Avcılar’da özel bir hastanenin ortağı olması konusunu gündeme getirdiler.

 Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının kamu-özel işbirliği modeli ile tesis yaptırmasını öngören yasa tasarısı görüşmelerine, ilk kez Bakan olarak katıldı. Bakan, 1998 yılında özel hastane kurduğunu ve Sağlık Bakanlığının MHP'de olduğu dönemde ruhsat aldığını belirtti.

 ‘’DEVLET HASTANESİ ENGELLENİYOR’’

''Milletvekili olduğum günden itibaren ne yönetimdeyim ne de aktif bir görevim var'' diyen Bakan, Avcılar’da ortağı olduğu hastane nedeniyle, buraya Devlet Hastanesi yapılmasının engellendiği iddiaları için de ‘’ Devlet hastanesi benim hastanemi engellemez ama bu durum, bana siyaseten sıkıntı verdi '' açıklamasını yaptı.

 Bakan, Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak da ''Bir komedinin aleti olmayalım. Orada adım 3-4 bakandan biri olarak geçiyor, ben o zaman İstanbul İl Başkanıydım'' diye konuştu. Wikileaks belgelerinde, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Edelman tarafından ABD Dışişleri Bakanlığına gönderilen bir kriptoya yer verilmiş ve AKP hükümetinde en çok yolsuzluğa karışan üç bakan arasında, Mehmet Müezzinoğlu’nun da adı sayılmıştı. Ancak bu kriptonun yazıldığı dönemde Müezzinoğlu, AKP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapıyordu. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası