Ege Postası
Geri

“Yeni medya çağının en önemli özelliği interaktiflik”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, yeni medya çağının en önemli özelliğinin interaktiflik olduğunu söyledi. Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'Yeni Medya ve İstihdam Problemi' konulu...
“Yeni medya çağının en önemli özelliği interaktiflik”
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, yeni medya çağının en önemli özelliğinin interaktiflik olduğunu söyledi.

Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'Yeni Medya ve İstihdam Problemi' konulu panel düzenlendi. Zirve Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Cihan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, 'Yeni Medya Sektörü için İletişim Fakülteleri nasıl bir yol izlemeli'' konulu bir sunum gerçekleştirdi. Teknolojik yeniliklerin eğitim kadrolarında da yeniliği gerektirdiğinin altını çizen Devran, yeni medya çağının en önemli özelliği olarak interaktif olmasını gösterdi. Eskiden siyasetçilerin ekranda yer bulma açısından işlerinin zor olduğunu ancak şimdi birçok alternatifin önlerine serildiğini hatırlatarak, seçmenleriyle daha rahat iletişim kurabildiklerini kaydetti. Yeni bir toplum yapısının oluştuğuna dikkat çeken Devran, interaktif medyanın hen sektörü, hem de eğitim kurumlarını etkilediğini vurguladı. Bunun iletişin fakültelerinde de tartışılan bir durum olduğuna değinen Devran, öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. İletişim fakültelerinin olmazsa olmazlarının bulunduğunu aktaran Devran, “Zirve Üniversitesi bu noktada şanslı. Çünkü vakıf üniversiteleri, yeniliklere daha kolay ayak uydurabilir. Sizlerin de lisan öğrenmeniz, kendinizi pratikle donatmanız lazım. Eğer böyle olursa mezun olduğunuzda iş bulma sıkıntısı yaşamazsınız. Sektörde nitelikli elemanlara büyük ihtiyaç duyuluyor.” diye konuştu.

Panelde, Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kutluk Özgüven, SGK Daire Başkanı Savaş Alıç, TRT Yeni Medya Kanal Koordinatörü Mehmet Bilal Çolak ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden Simla Özçelikel de 'Yeni Medya ve Dünyadaki Çalışma Düzeni', 'Yeni Medya ve Türkiye'de Medya Çalışanlarının Durumu', 'Sarı Basın Kartı Yönetmeliği ve İletişim Fakültesi Mezunları', 'Yeni Medya Düzeninde İletişim Fakültelerini Neler Bekliyor'', 'İletişim Fakültesi Mezunları ve Türkiye'de Basın Çalışanları' konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası